Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 19-05-2002 Persbericht van 19 mei 2002

Eindhoven: Schietpartij
Zaterdagmiddag rond 15.45 uur zijn enkele mannen een woning aan het Rembrandtplein binnengedrongen. Een groep mannen trapte bij de 33-jarige bewoner de voordeur eruit. De bewoner werd bedreigd en toen hij zag dat een van de mannen een vuurwapen trok dook hij door de ruit van de achterdeur naar buiten. Er werd enkel malen op het slachtoffer geschoten maar hij werd niet geraakt. Door over een schutting te duiken kon hij aan zijn belagers ontkomen. Buurtbewoners waarschuwden politie en ambulancepersoneel. De man had vanwege zijn duik door het glas flinke snijwonden opgelopen. Hij heeft zich hiervoor in het Catharina ziekenhuis moeten laten behandelen. De aanleiding tot de schietpartij en het aantal betrokkenen is bij de politie nog niet bekend. Zondagmorgen kort na 0.00 uur is in Helmond in zijn woning een 21-jarige inwoner van die stad aangehouden. De aanhouding werd verricht door een arrestatieteam van de politie. De verdachte is ingesloten, vanwege zijn betrokkenheid bij de schietpartij. De politie is nog op zoek naar eventuele getuigen die rond 15.45 uur op het Rembrandtplein iets van het voorval gezien hebben. Ze kunnen contact opnemen met de politie van Tongelre tel. 0900-8844.

Eindhoven: Slachtoffer verkeersongeval overleden Zondagmorgen is in het Catharina ziekenhuis in Eindhoven de 66-jarige W.L. van Hirtum overleden. Vrijdagavond rond 18.20 uur is de man aangereden met zijn invalidenstoel op de Woenselse Markt. De veroorzaker van het verkeersongeval reed door zonder zijn gegevens achter te laten. De dader maakte gebruik van een rode of rood/paarse auto, mogelijk sportmodel. De politie van Woensel Zuid is nog steeds dringend op zoek naar eventuele getuigen van het verkeersongeval en naar diegenen die de bestuurder van de auto op de Woenselse Markt of Kloosterdreef hebben zien rijden.Tel 0900 8844. ( zie ook persbericht 17 mei nr. 4)

Eindhoven:Heling
Zondagmorgen rond 4.25 uur is in de Jan van Lieshoutstraat een 37-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Hij probeerde aan beveiligingspersoneel van een horecazaak autoradios en creditcards te slijten. Hij werd direct in de kraag gevat en overgedragen aan de politie. Hij was een dag eerder al door de politie aangehouden vanwege winkeldiefstal. De man is nu ingesloten.

Eindhoven: Onder invloed
Zondagmorgen rond 3.15 uur veroorzaakte een 23-jarige dronken Pool op de kruising Fellenoord en Boschdijk een aanrijding met een andere auto toen hij door rood reed. De Pool had gedronken en blies tijdens de ademtest op het politiebureau 1,4 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Het verkeersongeval veroorzaakte enkel materiele schade.

Op de Vestdijk is zondagmorgen rond 1.00 uur een 28-jarige Geldroppenaar aangehouden. Politieagenten zagen hem met zijn auto door rood rijden. Tijdens de controle bleek dat de man gedronken had. Hij blies ruim 1,4 promille. De man verzette zich tegen zijn aanhouding. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd.

Eindhoven: Diefstal auto
Zaterdagmiddag is op het Nieuwe Fellenoord een rode Chrysler Saratoga 2.5i met het kenteken 33-GP-LR gestolen.

Eindhoven: Zes jongens aangehouden na aanranding meisjes Zaterdagmiddag rond 17.00 uur zijn door de politie zes jongens (tussen 13 en 15 jaar oud en afkomstig uit Rotterdam en omgeving) aangehouden. Zij hadden in zwembad de Tongelreep aan de Antoon Coolenlaan twee meisjes ( 14 en 15 jaar oud en afkomstig uit Helmond) aangerand en lastiggevallen. De groep bleef de meisjes lastig vallen en onzedig betasten. Zwembadpersoneel greep in en de jongens werden aangehouden. Na overleg met justitie zijn de jongens gezien de ernst van het feit allen in verzekering gesteld. Zondag zijn ze na verhoor in de loop van de dag naar huis gestuurd. De ouders van de kinderen zijn op de hoogte gebracht.

Eindhoven: Diefstal motor
Zaterdagavond rond 19.15 uur is in de Edenstraat een rode Suzuki GSX 750F met het kenteken MY-57-PP gestolen. De eigenaar zag toen hij naar buiten kwam nog net dat een man zijn motor in een busje laadde en er met de buit vandoor ging.

Eindhoven: Buurtbewoners houden scooterdief aan Zaterdagavond rond 21.10 uur hebben buurtbewoners van de Lievendaalseweg een 20-jarige Eindhovenaar aangehouden. Ze betrapten hem toen hij een scooter probeerde te stelen. De jongen liep in de straat rond en was al bij enkele buurtbewoners opgevallen. Toen men polshoogte nam was hij bezig het slot van de scooter open te breken. Na een korte achtervolging werd hij aangehouden en overgedragen aan de politie. Tegen hem is op het politiebureau proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Auto-inbreker op heterdaad aangehouden Zaterdagmiddag rond 16.40 uur is in de parkeergarage aan de Heuvel Galerie een 20-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij werd door de eigenaar van een auto op heterdaad betrapt toen hij bezig was in zijn auto in te breken. De eigenaar zag hem de Cds uit zijn dashboardkastje nemen. Hij hield de man aan en droeg hem over aan de politie. Op het politiebureau is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Eindhoven: Twee jongens beroofd
Zaterdagavond rond 23.30 uur zijn bij een betaalautomaat op het Nederlandplein twee jongens ( 17 en 18 jaar oud) uit Eindhoven beroofd. De twee slachtoffer waren op een brommer. Ze stopten bij de automaat, omdat een van hen wilde pinnen.Op dat moment kwamen er drie mannen op de twee jongens toegelopen. De jongen die stond te pinnen werd bedreigd met een vuistvuurwapen en moest zijn gepinde geld ( 35 euro) en zijn gsm afgeven. Een andere dader liep naar het slachtoffer dat nog op zijn brommer zat en schopte hem van de brommer. Het slachtoffer liep daarbij letsel op aan zijn knie. Een van de daders pakte de gsm uit de broekzak van het slachtoffer. De derde man bleef steeds op de uitkijk staan. Hij waarschuwde de daders toen er enkele jongeren aankwamen. Zij zijn nog achter de daders aangerend en hebben de slachtoffers geholpen. De drie daders waren gemaskerd met nylonkousen. De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. Tel 0900 8844

Helmond: Brandstichting
Zaterdagavond rond 23.00 uur is brand gesticht bij een woning aan de Kaukasus in Helmond. Een voorbijganger zag dat er enkele coniferen bij de woning in brand stonden en waarschuwde de eigenaar. Vijf coniferen zijn verband. De carport bij de woning liep brandschade op. De eigenaar heeft de brand zelf kunnen blussen.

Helmond: Heling bromfiets
Zaterdagmiddag rond 13.00 uur is op de van Hoofstraat in Helmond een 18-jarige jongen uit Helmond aangehouden. Hij reed op een bromfiets die in juni 2001 op de Rijpel gestolen was. De bromfiets is in beslaggenomen en tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Man beroofd en mishandeld
Een 37-jarige Helmonder is zondagmorgen rond 3.45 uur door drie mannen mishandeld en beroofd van zijn jas. Het slachtoffer zat op een bankje aan het Speelhuisplein. Naast hem kwamen drie mannen zitten die luidruchtig waren. Het slachtoffer zei daar iets van. De drie stonden op en sloegen het slachtoffer in elkaar. Hij werd door een ruit van de bibliotheek geduwd. De daders raapten de jas op die het slachtoffer bij zich hadden gingen er met de jas vandoor. De politie vond de jas later in de nacht op de Markt terug. Het slachtoffer liep verschillende kneuzingen op aan zijn gezicht.

Helmond: Verkeersongeval
Een 40-jarige bestuurder van een motorfiets uit Helmond is zaterdagmiddag om 17.00 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Heeklaan en Houtsstraat. Een 38-jarige bestuurder van een bestelauto, afkomstig uit Mierlo ,reed op de Heeklaan en sloeg links af. Hij verleende daarbij geen vrije doorgang aan de bestuurder van de motor die uit tegengestelde richting kwam. De Helmonder is met een gebroken rib naar het Elkerliek ziekenhuis gebracht.

Valkenswaard: Grafschennis
De afgelopen dagen zijn op een kerkhof aan de Kerkhofstraat vernielingen aan graven aangebracht. Grafzerken, kruisen en versieringen zijn door vandalen vernield. De gemeente Valkenswaard is in kennis gesteld van de feiten. Zaterdagmiddag zijn op het kerkhof twee meisjes ( 14 en 15 jaar oud) en een jongen ( 15 jaar oud) allen afkomstig van Valkenswaard, door de politie aangehouden. Het drietal had een fles wijn op een grafzerk stukgeslagen. Politieonderzoek wees uit dat de drie niets van doen hadden met de eerder gepleegde vernielingen aan de graven. De ouders hebben de kinderen op het politiebureau opgehaald. Er volgt een HALT straf.

Geldrop: Beroving
Een 18-jarige Geldroppenaar is zondagmorgen rond 4.30 uur op de Parallelweg in Geldrop beroofd door twee mannen. De Geldroppenaar was te voet en werd door een onbekende man om een vuurtje gevraagd. Op het moment dat hij een vuurtje aanreikte werd hij van achteren in een wurggreep genomen door een andere man. De twee haalden zijn zakken leeg en stapten daarna in een blauwe Peugeot 205 . In die auto zaten twee vrouwen. De rovers gingen aan de haal met 45 euro, een bankpas en een buskaart. Het slachtoffer is door de politie naar het ziekenhuis gebracht vanwege nek- en rugletsel.

Nuenen: Onder invloed
Zondagmorgen rond 3.45 uur is op de Smits van Oyenlaan in Nuenen een 22-jarige Eindhovenaar aangehouden die onder invloed van alcohol met zijn auto reed. De man blies tijdens de ademtest ruim 1,15 promille. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Deurne: Diefstal auto
Zaterdagavond is op de Veghelsedijk in Deurne een groene Mitsubishi pick-up met het kenteken VT-LD-96 gestolen.

Wintelre: Verkeersongeval
Een man van 20 jaar oud uit Oss en een 17-jarige meisje ( woonplaats nog niet bekend) zijn zaterdagmiddag rond 12.00 uur gewond geraakt nadat hun auto uit de bocht vloog na en bocht in de Biemeren. De auto, bestuurd door de man, raakte een boomstronk en daarna een boom. De twee inzittenden zijn met nog onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.