Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 17-05-2002
Persberichten van vrijdag
Martin Panman 0651611628

Dodelijk ongeval N34

EMMEN - In Emmen gebeurde vrijdagmiddag een ernstig ongeval op de N34 ter hoogte van Emmen. Ter plaatse van het ongeval verricht men werkzaamheden aan de vangrail, waardoor 1 rijstrook beschikbaar was voor het verkeer. Het verkeer wordt geregeld doormiddel van verkeerslichten. Een 48 jarige bestuurder van een vrachtwagen uit Wesepe, zag te laat dat het verkeerslicht op rood stond en dat voor het verkeerslicht een personenauto stond te wachten. De vrachtauto reed in volle vaart tegen de stilstaande personenauto, waarin twee dames zaten. Door de klap van de aanrijding vloog de auto van de slachtoffers in brand. Omstanders konden de inzittenden er uit halen. Een slachtoffer overleed ter plaatse en een ander slachtoffer is gewond overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen. De trauma heli was ter plaatse. De weg is een paar uur voor het verkeer afgesloten geweest.

Verdere gegevens zijn nog niet bekend.

Inbraak horecabedrijf

COEVORDEN In Coevorden is vannacht ingebroken in een horecabedrijf aan de Sallandsestraat. De inbreker(s) is via het dak door een raam naar binnen geklommen. Uit het bedrijf verdween een bedrag aan geld. De 34 jarige bewoner deed aangifte.

Diefstal oud koper

RUINEN De politie in Ruinen heeft donderdagavond twee mannen aangehouden die bij sloopwoningen in Ruinen aan de Esweg koperen buizen en zink aan het stelen waren. Beide mannen afkomstig uit Steenwijk en 27 en 34 jaar werden op heterdaad betrapt. Ongeveer 60 kilo koper en 6 kilo zink hadden ze gestolen. Beiden kregen een proces-verbaal. 1 verdachte kon daarna naar huis, de andere werd ingesloten vanwege een aantal openstaande feiten waarvoor hij nog een straf moest ondergaan.