Arcares


Ebbe en Vloed ontvangt kwaliteitslabel

44e Kwaliteitslabel uitgereikt aan verzorgingshuis

Op vrijdag 17 mei 2002 om 15.00 uur ontvangt verzorgingshuis Ebbe en Vloed in Oude-Tonge het WoonZorg Kwaliteitslabel. De heer W. Schepers, voorzitter van VDB-Nederland, reikt dit 44e kwaliteitslabel uit. Het kwaliteitslabel is een initiatief van Arcares (brancheorganisatie van verpleeg- en verzorgingshuizen), de LOC (landelijke organisatie van cliëntenraden) en VDB Nederland (beroepsorganisatie directies zorgsector). Een onafhankelijk visitatieteam toetste Ebbe en Vloed in oktober/november 2001.

Verzorgingshuis Ebbe en Vloed is geruime tijd bezig geweest met het ontwikkelen van kwaliteitsbeleid om toe te werken naar de visitatie als een soort kroon op het werk. Het visitatieteam trof een zeer gemotiveerde en enthousiaste organisatie aan om gevisiteerd te worden. Ebbe en Vloed staat voor een periode van intensieve samenwerking, nieuwe vormen van zorg, dienstverlening en wonen.

Het visitatieteam vindt dat Ebbe en Vloed een goede zorgverlening biedt waarover cliënten en medewerkers erg tevreden zijn, zoals de beschikbaarheid van geestelijke verzorging die voor alle cliënten goed gewaarborgd is, een goede informatievoorziening en een heldere visie op ethische aangelegenheden.

Het WoonZorg Kwaliteitslabel
Het kwaliteitslabel wordt uitgereikt aan zorginstellingen die voldoen aan een groot aantal kwaliteitseisen, bijvoorbeeld op het gebied van de zorgverlening aan cliënten en de betrokkenheid van het personeel bij de organisatie. Het oordeel van cliënten over de zorg- en dienstverlening wordt hier nadrukkelijk bij betrokken. Visitatie vindt plaats op basis van het HKZ-schema Verzorgingshuizen. De kwaliteit wordt getoetst door onafhankelijke deskundigen in een drie dagen durend onderzoek.

Datum: 17/05/2002