Gemeente Leiden

Regenton voor het goede doel

De gemeente Leiden doet mee aan de actie Ton voor Water. Voor 25 is een regenton te koop, waarvan 6 naar een project van NOVIB in Ethiopië gaat.

MILIEUDIENST WEST-HOLLAND - De donkergroene kunststof regenton heeft een inhoud van 210 liter en is ongeveer 1 meter hoog. De ton is eenvoudig op een regenpijp aan te sluiten. Het gebruik van een regenton levert een jaarlijkse besparing op van enkele duizenden liters water per gezin.

Per dag gebruiken we in totaal 134 liter water per persoon. Hiervan gebruiken we maar zes liter als drinkwater. In ontwikkelingslanden is de minimale hoeveelheid schoon drinkwater niet voorhanden. Daarom gaat van elke verkochte ton gaat 6 naar een waterproject in Ethiopië. Daar worden onder meer drinkwatervoorzieningen van aangelegd.

Meedoen?

Druk deze pagina af, vul de onderstaande bon in en stuur deze vóór 31 mei op. Een demonstratieton is te zien in de hal bij het servicepunt Woonomgeving op de Admiraal Banckertweg 15, of in het wijkonderkomen Stadsdeel West, Lage Morsweg 102 (boerderij de Slaagh).

De ton is op te halen van maandag 17 juni tot en met zaterdag 22 juni op het wijkonderkomen Stadsdeel West, Lage Morsweg 102 (boerderij de Slaagh). Openingstijden: maandag tot en met donderdag van 7.15 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 16.00 uur, op vrijdag tot 15.00 uur. U dient contant te betalen want op de werf is geen wisselgeld. Creditcards, of pinpassen worden niet geaccepteerd.