Gemeente Leiden

Werk aan de Witte Singel

De maximumsnelheid op de Witte Singel gaat terug naar dertig kilometer per uur. Dit vraagt om aanpassingen, zoals snelheidsverlagende drempels en een nieuwe indeling van parkeervakken en trottoirs. Het verkeer moet de komende tijd rekening houden met omleidingen.

BOUWEN EN WONEN - Momenteel ondergaat de Witte Singel een gedaanteverandering. Trottoirs en parkeervakken worden aangepast, er komen drempels en de singel krijgt een nieuwe asfaltlaag.

Drie fasen

De werkzaamheden vinden in drie fasen plaats. Tot 3 juni is het gedeelte tussen de Maliebaan en de Groenhovenstraat nog afgesloten voor al het verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de Maliebaan en de Groenhovenstraat.

Van 3 juni tot 24 juni is het gedeelte van de Groenhovenstraat tot de hoogte van huisnummer 71 aan de beurt. In deze periode wordt gewerkt aan trottoirs en parkeervakken en is bestemmingsverkeer mogelijk. Alleen in de periode dat er daadwerkelijk asfalteringswerkzaamheden plaatsvinden is geen bestemmingsverkeer mogelijk.

Van 24 juni tot 5 juli werkt de gemeente aan het resterende gedeelte van de Witte Singel tot aan de Schelpenkade. Bestemmingsverkeer is dan mogelijk, want er wordt alleen gewerkt aan trottoirs en parkeervakken. Alleen tijdens het asfalteren wordt het verkeer omgeleid.

Bussen omgeleid

De stadsbussen rijden tijdens de werkzaamheden, dus tot 5 juli, niet over de Witte Singel. Ze worden omgeleid via de Lammenschansweg en de Breestraat.