Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 17-05-2002 3e Persbericht van vrijdag 17 mei

Berichten uit de regio

Milheeze: Aanhouding na brandstichting
Een 47-jarige Helmonder is donderdagmorgen om 01.30 uur op de Hutten aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor brand te hebben gesticht bij een stacaravan. Getuigen zagen dat de man zich uit te voeten wilde maken en daarbij tegen met zijn bromfiets tegen een personenauto aanreed. Hierop kon de man worden aangehouden. Het brandje was inmiddels geblust. De verdachte is overgebracht naar het bureau en voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Aanhoudingen na verduistering
Donderdagmiddag om 17.30 uur is op de Hurksestraat een 23 jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Donderdagavond is om 20.20 uur een 27-jarige inwoner van Veldhoven in zijn woning aangehouden. De mannen worden verdacht van verduistering in dienstbetrekking bij een bedrijf aan de Hurksestraat. Zij zijn overgebracht naar het bureau en na verhoor in vrijheid gesteld.

Eindhoven: Diefstal personenauto
Tussen donderdagavond 21.30 uur en vrijdagmorgen 08.10 uur is er vanaf de Jaguarstraat een personenauto, merk Volkswagen, type Golf, kleur blauw, voorzien van het kenteken TH-65-LL, weggenomen.

Asten: Diefstal personenauto
Vanaf het Vegaplein is tussen donderdagavond 21.00 uur en vrijdagmorgen 09.30 uur een personenauto, merk Volkswagen, type Passat CL variant TDI, kleur zwart, voorzien van het kenteken NT-LN-55, weggenomen.

Budel: Waarschuwing tegen oplichter
Donderdag is door een winkelier aangifte gedaan van oplichting. Een blanke man, fitness figuur, lang ongeveer 1,85 cm, pokdalig gezicht, blond (geblondeerd)haar, gekleed in een donkere pantalon en een witte blouse, kwam in de winkel en legitimeerde zich zeer vluchtig als zijnde een gemeenteambtenaar die een bijdrage voor het gemeenteblad kwam ophalen. De man gaf aan dat het al eerder met de baas was besproken en dat deze akkoord ging. Hij zwaaide met een kwitantie en zei dat er direct betaald moest worden. Een medewerkster geloofde de man en gaf hem 229,50 euro waarop zij een kwitantie kreeg en de man vertrok met de opmerking dat ze er nog wel iets over zou horen. Informatie bij de gemeente Cranendonck wees uit dat men niets van de man en zijn praktijken afwist. De politie stelt een onderzoek in maar waarschuwt alvast een ieder voor dit soort praktijken.

Heeze: Diefstal personenauto
Vanaf een afgesloten bedrijfsterrein is tussen donderdagavond 20.00 uur en vrijdagmorgen 08.00 uur een personenauto, merk Toyota, type Supra, kleur zwart, voorzien van het kenteken HP-TX-41, weggenomen.