Politie Midden- en West Brabant

Breda: Man aangehouden ter zake mishandeling, vernieling en stalking en andere berichten

Datum: 17/5/2002
Auteur: Willem van Hooijdonk

De Bredase politie heeft gisteravond, omstreeks 18.00 uur in het bureau aan het Chasséveld een 28-jarige Bredanaar (A.S.) aangehouden die verdacht wordt van het mishandelen, bedreigen en stalken van een 27-jarige vrouw uit Breda. De verdachte is in verzekering gesteld.

Het slachtoffer, een 27-jarige vrouw uit Breda, heeft gisteravond aangifte gedaan. Zij verklaarde dat de nu aangehouden man, een ex-vriend, haar gistermiddag op de Haagdijk te Breda geslagen en geschopt had. Ook bedreigde hij haar Al vanaf nadat de relatie beëindigd is, wordt ze door haar ex-vriend lastig gevallen. In de afgelopen vier maanden heeft de verdachte haar regelmatig bedreigd en achtervolgd. Ook wordt hij verdacht van het plegen van vernielingen aan haar woning.

Zevenbergen: Inbraak woning, auto gestolen

In de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 mei is ingebroken in een woning aan de Meeren te Zevenbergen. Daarbij is ook de auto, een Mitsubishi gestolen. Men is de woning binnen gekomen door een gaatje te boren bij de hefboom van het raam waarna men het raam kon openen. De benedenverdieping is doorzocht, waar men de jassen van de bewoners heet gevonden met daarin de sleutels van de auto. Hierna heeft men de woning vermoedelijk langs dezelfde weg verlaten en daarbij is de personenauto, Merk Mitsubishi Space voorzien van het kenteken XH-RT-32 meegenomen. In de jas zaten diverse persoonlijke spullen.

Zevenbergen: Diefstal bromfiets

Op donderdag 16 mei is aangifte gedaan van de diefstal van een bromfiets, merk Puch, kleur zwart. De bromfiets was gestolen uit een niet afgesloten schuur aan de Molenstraat te Zevenbergen.

Breda: Inbraak in woning, auto gestolen

Vannacht heeft men ingebroken in een woning aan de Johan Willem Frisolaan te Breda. Daarbij is ook de auto, een Mercedes gestolen. Men is de woning binnengekomen door het slot van de achterdeur te forceren. Bij het doorzoeken van de woning heeft men ook de sleutels van de auto gevonden. Deze auto is vervolgens ook gestolen. Het betreft een Mercedes voorzien van het kenteken 76-HV-SN. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld.

Zevenbergschen Hoek: Onverzekerd voertuig

In de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 mei 2002 is een auto op de Rijksweg A-16 ter hoogte van Zevenbergschen Hoek uit het verkeer genomen, omdat deze niet verzekerd bleek te zijn. De eigenaar was afkomstig uit Schiedam en moest zijn reis op een andere manier voortzetten, totdat is aangetoond dat de auto wel is verzekerd.

Breda: Inbraak in supermarkt

Vanmorgen werd een inbraak ontdekt in een supermarkt op het winkelcentrum de Burcht te Breda. Hierbij bleek dat de dader(s) zich via het dak de toegang heeft / hebben verschaft waarna men met een ladder zich de winkel in heeft laten zakken. Men heeft daarbij een aantal plafondplaten vernield Uit de winkel is een grote partij sigaretten en telefoonkaarten gestolen.