Provincie Flevoland



Gedeputeerde De Graaf benoemd

Fractievoorzitter
Provinciale Staten van Flevoland hebben Jan de Graaf donderdagavond 16 mei benoemd tot gedeputeerde van de provincie. Drontenaar De Graaf was de afgelopen jaren fractievoorzitter van het CDA en volgt als gedeputeerde Dick van Hemmen op die burgemeester van Nunspeet is geworden.

Portefeuilleverdeling
Direct na de benoeming van de nieuwe gedeputeerde is de
portefeuilleverdeling in het college van Gedeputeerde Staten opnieuw vastgesteld. Uitgangspunt is dat de portefeuilles in stand blijven en dat Jan de Graaf dus dezelfde beleidsterreinen als zijn voorganger Dick van Hemmen onder zijn hoede neemt. Dat betekent dat Jan de Graaf de portefeuilles Zorg en welzijn, Financiën, Europese zaken en Project A6 / A9 gaat beheren. Voor de portefeuilles Europese Zaken en het Project A6/A9 is afgesproken dat er afstemming plaatsvindt met respectievelijk de gedeputeerden Dijksma en De Raad.

CDA in Provinciale Staten
Door de benoeming van Jan de Graaf is er een nieuw lid aan de fractie van het CDA in Provinciale Staten toegevoegd: Roelof Oost uit Urk is donderdagavond - gekleed in traditionele Urker klederdracht - beëdigd tot Statenlid.

Dick van Hemmen
Het vertrek van Dick van Hemmen heeft ook enkele veranderingen teweeg gebracht in de vertegenwoordiging van Flevoland bij bestuurlijke overlegorganen. De meest in het oog springende wijziging is dat gedeputeerde Laura Bouwmeester voortaan namens Flevoland zitting heeft in het Algemeen Bestuur van het Interprovinciaal Overleg (IPO).