Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

16 mei 2002

'De chauffeur toetste een nummer in en grinnikte angstaanjagend ..' In dit nieuwe boek van Paul van Loon is Chauffeur Beentjes aan het bijklussen geslagen.

Chauffeur Beentjes speelt zowel in het nieuwe boek "De Magische Attractie-toer" van Paul van Loon als in het Nationaal Attractie-spel de hoofdrol. Meedoen met het spel is bijna net zo leuk als naar een pretpark gaan: het is lachen, maar ook heel spannend! Het verzamelkaartje van Beentjes is te vinden waar je ook alle boeken van Paul van Loon kunt vinden; in de Bibliotheek. Maar pas op! Als jouw stad of dorp meer dan één bibliotheek heeft ligt ie in het hoofdgebouw.

Meedoen?
Als je wilt meedoen aan het Nationaal Attractie-spel, kun je een boekje met het verhaal gratis downloaden van de Magische Website: www.attractiespel.nl. Je hoeft het boekje niet gelezen te hebben om mee te kunnen doen met het spel, maar als je het leest doe je wel ideeën op. Het spel is dat je zes gratis verzamelkaartjes moet opsporen. Telkens als je een verzamelkaartje hebt opgespoord, kun je De Magische Telefoon bellen of op www.attractiespel.nl kijken. Daarna wijst alles zich vanzelf, probeer het maar. Er zijn met het Nationaal Attractie-spel hele mooie prijzen te winnen. En meedoen kost niets!

Vlak voor het weekend van 22 en 23 juni worden de winnaars bekendgemaakt. Ze worden dan samen met hun familie als Heel Belangrijke Personen ontvangen bij een van de 37 deelnemende attractieparken.

Paul van Loon
Paul van Loon is een schrijver van boeken voor kinderen van 7 tot 99 jaar. De ideeën voor zijn verhalen haalt Paul van Loon uit de 'Andere Werkelijkheid'. Paul van Loon krijgt pas echt bekendheid als hij de boeken over de Griezelbus begint te schrijven. De Griezelbus 1 verschijnt in 1991, in de loop van de jaren gevolgd door vier andere Griezelbusboeken. Nu is er dan De Magische Attractie-toer, waarin Beentjes een beetje aan het bijklussen is geslagen.

Nederland Attractie-land en TRN
Het Nationaal Attractie-spel hoort bij de campagne Nederland Attractie-land. Nederland Attractie-land wordt georganiseerd door Toerisme Recreatie Nederland en de ANVV (waar alle VVV's lid van zijn) in samenwerking met de belangrijkste Nederlandse attractieparken. Toerisme Recreatie Nederland is een nieuwe organisatie. Het Nederlands Bureau voor Toerisme, Toerisme & Recreatie AVN en het Nederlands Congresbureau hebben samen deze nieuwe organisatie gevormd.