Politie Rotterdam-Rijnmond

Bijgewerkt: 17-05-02 12:56

Ochtenduitgave vrijdag 17 mei 2002

HORECACONTROLES (17 mei 2002)
Donderdagmiddag en -avond werd door politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster in de wijken Katendrecht, Afrikaanderwijk, Kop van Zuid, Feijenoord en Noordereiland een horecacontrole gehouden. Samen met personeel van brandweer, DCMR, Eneco, Gemeentelijke Belastingdienst en Reinigingspolitie werden twaalf horecapanden gecontroleerd. Daarbij werden onder meer de volgende zaken geconstateerd: geen beheerder aanwezig (7x), geblokkeerde nooduitgang (3x), ondeugdelijke brandblussers (2x), foutieve afvoer bedrijfsafval (3x) en ondeugdelijke afzuig/ventilatie-inrichting. Bij een café' aan de Hillelaan werd de elektriciteit door Eneco afgesloten wegens een achterstallige betaling van enkele duizenden euro's, terwijl een pand van een vereniging aan de Rijnhaven Zuidzijde als brandgevaarlijk werd aangemerkt. De brandweer zal nader onderzoek verrichten en stappen ondernemen.

SNELHEIDSCONTROLES (17 mei 2002)
Personeel van de Verkeerspolitie (Project Verkeershandhaving) hield donderdagmiddag radarsnelheidscontroles op de Maasboulevard en de Tjalklaan. Tussen half drie en en kwart voor vijf werd gecontroleerd in beide rijrichtingen op de Maasboulevard. Van de in totaal 3360 passerende automobilisten kunnen er binnenkort 108 een acceptgirokaart in hun brievenbus verwachten wegens overschrijding van de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 100 km/uur. Op de Tjalklaan, waar tussen kwart voor drie en kwart voor vijf werd gecontroleerd, namen 57 van de 1500 passerende automobilisten het niet zo nauw met de maximum snelheid van 50 km/uur. Hoogste score bedroeg hier 104 km/uur.

MOTOR TEGEN TRAM (17 mei 2002)
Donderdagmiddag omstreeks vijf uur vond op het Kreekhuizenplein een aanrijding plaats. Een 55-jarige man uit Maassluis was met zijn motor tegen een tram gereden. De traumahelikopter kwam ter plaatse. De man werd met een spoedtransport naar het Dijkzigtziekenhuis vervoerd. In verband met mogelijk alcoholgebruik werd van het slachtoffer bloed afgenomen.