Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 17-05-2002 2e Persbericht 17 mei 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Schennispleger
Op de Boutenslaan zijn donderdagavond rond 18.45 uur twee Eindhovense meisjes (13 en 14 jaar) lastig gevallen door een onbekende man. De meisjes fietsten over de ventweg van de Boutenslaan toen een man op een bromfiets hen passeerde. Toen de man naast hen reed pleegde hij schennis tegenover de meisjes. De meisjes spraken op dat moment voorbijgangers aan waardoor de bromfietser weg reed richting Karel de Grotelaan. Het gaat om een man in de leeftijd van 19 22 jaar, met een klein en smal postuur, donkerblond kort stekeltjes haar en een stoppelbaard. De man droeg een donkerkleurig petje en een donkere jas met witte strepen. Hij reed op een blauwe scooter.

Geldrop: Verdachten van beroving mobiele telefoon aangehouden Na een onderzoek is donderdag rond 15.50 uur op het politiebureau aan de Laan der Vier Heemskinderen een 17-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt, samen met een 15-jarige Eindhovenaar, die woensdag in zijn woning in het stadsdeel Stratum werd aangehouden, verdacht van het beroven van een 15-jarige Eindhovenaar op de Langstraat op 14 mei jl. Het slachtoffer werd toen onder bedreiging van geweld beroofd van zijn mobiele telefoon. De verdachten worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Eindhoven: Verdachten van inrijden op politie met gestolen auto aangehouden
Na een onderzoek is vrijdagochtend rond 2.10 uur op de Ohmstraat een 31-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt, samen met een 21-jarige Eindhovenaar, die op 3 mei reeds op het Baekelandplein werd aangehouden, verdacht van het inrijden op een politieauto met een gestolen voertuig op de Wenckenbachstraat op 30 april jl. Een politiesurveillance zag op 30 april rond 05.50 uur, op de Edisonstraat een personenauto rijden die bij navraag bleek te zijn gestolen. Toen de auto stopte op de Wenckenbachstraat, sprak een van de politiemensen de bestuurder aan. Deze reed hierop achteruit om weg te kunnen rijden. Toen de politieman wilde uitstappen reed de bestuurder van het gestolen voertuig op de politieauto in waarbij het rechterportier van de politieauto eruit gereden werd. De politieman kon zich nog net in veiligheid stellen door de auto in te springen. Na een korte achtervolging, waarbij de auto even uit het zicht werd verloren, trof men de auto verlaten aan op de Brugstraat. De 21-jarige verdachte is na verhoor naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt. De 31-jarige verdachte is overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Eersel: Onder invloed
Op de N397 is vrijdagochtend rond 4.15 uur een 56-jarige automobilist uit Eindhoven betrapt terwijl hij teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van 0,60 uit. De man kreeg een rijverbod van een uur en een boete van 190 Euro.

Helmond: Inbraak in woning
Uit een woning aan de Griftstraat zijn tussen donderdag 23.30 uur en vrijdag 6.30 uur een videocamera, twee mobiele telefoons en een nog onbekend geldbedrag gestolen. De dader kwam binnen door een deur aan de achterkant van de woning open te breken.

Helmond: Aanranding
Op de Deurneseweg is donderdagavond rond 20.45 uur een 25-jarige vrouw uit Helmond door een onbekende man lastig gevallen. De vrouw liep over het trottoir richting Henri Dunanttunnel toen plotseling een onbekende man langs haar kwam lopen en haar onzedelijk betastte. Ook probeerde de man een arm om haar heen te slaan. Plotseling is de man hard weggelopen.

Best: Fietser gewond
Op de Ringweg is donderdagavond rond 22.45 uur een 33-jarige fietser uit Oirschot gevallen toen hij plotseling tegen een betonnen paaltje reed dat op het fietspad lag. De fietser is met verwondingen aan zijn hoofd en schouder overgebracht naar het Màxima Medisch Centrum in Veldhoven.

Veldhoven: Inbraak in bedrijf
In een bedrijf aan de Run is in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken. De dader kwam binnen door een ruit te vernielen. Uit het pand worden twee computers vermist.

Waalre: Onder invloed
Op de Valkenswaardseweg is vrijdag rond 00.20 uur een 39-jarige automobiliste uit Eindhoven betrapt terwijl ze teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van 1,35 uit. De vrouw kreeg een rijverbod van zes uur en haar rijbewijs werd ingevorderd. Tegen haar wordt een proces-verbaal opgemaakt.