Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 17-05-2002
1e Persbericht 17 mei 2002


Persberichten uit de regio:

Deurne: Aangetroffen dode man voor tweede maal in Opsporing Verzocht Het recherchebijstandsteam, dat onderzoek doet naar de in de Liesselse bossen aangetroffen onbekende dode man, heeft de zaak voor de tweede keer aangemeld bij het programma Opsporing Verzocht.

Het stoffelijk overschot van de nog onbekende man werd zaterdagmiddag 30 maart in een bosperceel aan de Liesselseweg gevonden. Enkele leden van een vereniging, die paaseieren aan het verstoppen waren, troffen het in een tapijt gewikkelde lichaam aan. Het rechercheteam heeft de zaak dinsdag 2 april reeds in een extra politiebericht na het NOS Journaal onder de aandacht gebracht. Op 8 april was de zaak in Opsporing Verzocht te zien en een week later is in een regionaal opsporingsprogramma van de Politie Limburg-Noord en in een Belgisch opsporingsprogramma aandacht besteed aan het aangetroffen stoffelijk overschot. Helaas hebben de ruim tachtig reacties, die de politie naar aanleiding van deze uitzendingen binnenkreeg, nog niet geleid tot de vaststelling van de identiteit van het slachtoffer. Vandaar dat is besloten om aanstaande maandag nogmaals aandacht te besteden aan deze zaak in Opsporing Verzocht.

Het recherchebijstandsteam, dat inmiddels van twintig personen is teruggebracht naar zeven, sluit niet uit dat het slachtoffer uit het buitenland afkomstig is. Zijn leeftijd wordt geschat tussen de 40 en 48 jaar. In de uitzending zal wederom te zien zijn hoe de man werd aangetroffen. Ook wordt een foto van zijn opvallende onregelmatige gebit getoond.

De politie hoopt op basis van de aanwijzingen en het signalement, die in de uitzending gegeven worden, in contact te komen met mensen die het slachtoffer herkennen of mensen die in hun omgeving iemand vermissen die aan het opgegeven signalement voldoet.De politie is nog steeds op zoek naar mensen, die nog niet gehoord zijn, en die tussen eind december en half maart in de Liesselse bossen zijn geweest en iets gezien hebben dat met deze zaak te maken kan hebben. Het team is te bereiken via 0900-8844.

Het programma Opsporing Verzocht wordt op maandag 20 mei uitgezonden door de Avro op Nederland 1 rond 19.00 uur en 22.00 uur. Voor zover tot nu toe bekend wordt de zaak meegenomen in de uitzending van 19.00 uur. De uitzending wordt herhaald op dinsdag 21 mei rond 12.15 uur.