Korps: Limburg-Zuid, plaats: Kerkrade 17-05-2002
Persberichten district Kerkrade ( JK-11.30) Vrijdag 17 mei 2002

Kerkrade; inbeslagname auto
Donderdag 16 mei zag de politie om 12.55 uur over de Prinses Irenestraat in Kerkrade een 24-jarige man uit de plaats in zijn auto rijden. Uit eerdere bekeuringen was bekend dat hij geen rijbewijs had. Daarom werd nu besloten zijn auto, die overigens ook niet APK-gekeurd was, in beslag te nemen. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Wijlre; inbraak zeecontainer
In de nacht van woensdag 15 op donderdag 16 mei werd ingebroken in een zeecontainer staande op het terrein van de voetbalvereniging Wijlre aan de Brouwerijstraat in die plaats. Uit de container werd een tot nu toe onbekende hoeveelheid drank gestolen. Deze drank stond in de container opgeslagen omdat de kantine van de voetbalclub momenteel verbouwd wordt. Hoe groot het schadebedrag is, is niet bekend.

Kerkrade; dronken bromfietser
Het slingerend rijgedrag over de Kerkradersteenweg in Kerkrade van een 21-jarige bromfietsbestuurder uit Kerkrade, trok vrijdag 17 mei om 03.00 uur de aandacht van de politie. Toen hem een stopteken werd gegeven, gooide hij het stuur om en kwam ten val. Daarbij raakte hij overigens niet gewond. Nadat hij overeind gekomen was, sprong hij weer op zijn bromfiets en vluchtte via de Heistraat. Daar wist de politie hem aan te houden. Al snel bleek dat de man een meer dan normale slok alcohol op had. De blaastest gaf namelijk een promillage aan van 2,42 (bijna 5 keer meer dan de toegestane 0,5 o/oo). Hij kreeg een rijverbod opgelegd van 13 uren terwijl verder proces-verbaal tegen hem wordt opgemaakt.