Gemeente Oostzaan


- 21 mei 2002
21 mei 2002

Als de sirene gaat...
Zoals ieder jaar zullen ook dit jaar weer op de eerste woensdag in juni de sirenes in Nederland getest worden. Dit jaar is dat dus op 5 juni, om 12.00 uur. Die test is nodig om na te gaan of de apparatuur goed werkt. Daarnaast is het bedoeld om u eraan te herinneren wat u moet doen als u de sirene hoort: Als de sirene gaat, ga dan naar binnen, sluit deuren en ramen en zet radio of televisie aan. Voor meer informatie kunt u de folder "Weet wat je moet doen als de sirene gaat" ophalen bij de gemeente of bestellen bij Postbus 51.

Raadscommissies
Op respectievelijk 22 en 23 mei vergaderen de commissies A en B. Commissie A vergadert in de Kerkbuurtschool (Kerkbuurt 5) vanaf 19.30 uur, commissie B in Dorpshuis De Greep (Ds. Nanne Zwiepsingel 1) vanaf 20.00 uur. De onderwerpen uit de agenda's staan hieronder, onder voorbehoud van eventuele wijzigingen. Commissie A

- voorstel inzake referendumverordening
- jaarrekening 2001 Commissie B

- sanering Doktersbuurt
- nieuw ontwikkelingsmodel locatie Kerkbuurtschool
- concept bestemmingsplan Centrum Oostzaan Commissie C
geen vergadering deze maand Tijdens commissievergaderingen is er de gelegenheid om vragen te stellen. Meldt dit vooraf aan de voorzitter. Spreken over onderwerpen die niet de agenda staan is ook mogelijk, maar dan moet u zich minimaal twee werkdagen voor de vergadering melden bij de secretaris van de betreffende commissie. De stukken liggen ter inzage op het gemeentehuis. U bent van harte welkom om bij deze vergaderingen aanwezig te zijn.

Feestelijke opening nieuwe gebouw Excelsior Op zaterdag 25 mei zal het nieuwe gebouw van muziekvereniging Excelsior aan de Twiskeweg 9a feestelijk geopend worden. Om 19.30 uur begint het openingsconcert, waarna wethouder Jaap van Splunter om 20.00 uur de officiële opening zal verrichten. Aansluitend is er een receptie en een feestavond. Komt allen!

Kapvergunning
Op 13 mei is een vergunning verleend voor het kappen van 4 sierkersen op het perceel Kerkbuurt 23 en 5 coniferen, 1 esdoorn en 1 populier op het perceel Kerkbuurt 25. Belanghebbenden kunnen hiertegen binnen 6 weken na genoemde datum een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders. Het indienen van een bezwaarschrift schort de werking van de verleende vergunning niet op. Als een bezwaarschrift bij ons college wordt ingediend kan een verzoek om voorlopige voorziening (schorsingsverzoek) worden gericht aan de President van de sector Bestuursrecht van de Arrondissementsrechtbank Haarlem, postbus 956, 2003 RZ Haarlem. Aan een verzoek zijn griffiekosten verbonden.

Openbare bekendmakingen
Burgemeester en wethouders van Oostzaan maken bekend dat op 2 mei 2002 een aanvraag voor een bouwvergunning is ontvangen voor het uitbreiden van een woning aan Draaikolk 100 en op 8 mei 2002 voor het uitbreiden van een woning aan Bron 25. Op 14 mei 2002 is een aanvraag voor een sloopvergunning ontvangen voor het slopen van diverse opstallen aan de Kerkstraat 129. De bovenvermelde stukken liggen voor een ieder ter inzage op de sector Grondgebiedzaken, op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.45 tot 12.00 uur. Tegen een verleende vergunning / toestemming kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag van verzending daarvan aan de aanvrager, schriftelijk bezwaren indienen bij burgemeester en wethouders, postbus 15, 1510 AA Oostzaan, onder vermelding van 'BEZWAARSCHRIFT'. Nadere informatie, ook over de exacte bezwaartermijnen, kunt u telefonisch verkrijgen bij de sector Grondgebiedzaken, cluster Bouwen, Wonen en Milieu, telefoon (075) 684 7777. Het indienen van een bezwaarschrift schort de werking van een verleende vergunning / bouwtoestemming niet op. Als een bezwaarschrift bij ons college wordt ingediend kan een verzoek om voorlopige voorziening (schorsingsverzoek) worden gericht aan de President van de sector Bestuursrecht van de Arrondissementsrechtbank Haarlem, postbus 956, 2003 RZ Haarlem. Aan een verzoek zijn griffiekosten verbonden.

Vrijstellingsprocedure
Burgemeester en wethouders van Oostzaan maken bekend dat zij voornemens zijn om met toepassing van het bepaalde in artikel 19 lid 3 /19a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling van het geldende bestemmingsplan te verlenen voor het realiseren van een uitbreiding aan de achterzijde van woningen aan De Wering 33, 35, 37 en 39 en een uitbreiding aan de achterzijde van woningen aan Grutto 18 en 20. De bouwplannen liggen met ingang van donderdag 23 mei 2002 gedurende vier weken, derhalve tot en met 20 juni 2002 ter inzage op de sector Grondgebiedzaken, cluster Bouwen, Wonen en Milieu, op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.45 uur tot 12.00 uur en overigens na telefonische afspraak (075) 684 7777. Gedurende de termijn van ter inzage legging bestaat voor een ieder de gelegenheid om zijn of haar zienswijze met betrekking tot het voornemen om vrijstelling te verlenen schriftelijk bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar te maken (postbus 15, 1510 AA Oostzaan).

Burgerlijke stand
Overleden:
Igor Piroev (42 jr)
Echtgenoot van G. Davtian

Getrouwd:
E. Wit en J.M. Gouw

S.S. Warnaar en R. Hottentot


---


Gewijzigde inzameldagen huishoudelijk afval
2e Pinksterdag, maandag 20 mei, zal er geen huishoudelijk afval ingezameld worden, namelijk op zaterdag 18 mei.

Gemeente Oostzaan op radio 9
Maar wist u dat u ook veel over de gemeente Oostzaan te weten kunt een gesprek met de burgemeester of één van de wethouders. Op dinsdagavond is het tussen 18.30 en 19.00 uur de beurt aan de leden van de gemeenteraad in "Oostzaans Beraad". Daarnaast wordt iedere dinsdag om ongeveer 17.15 uur allerlei informatie over de gemeente wordt overigens woensdagochtend om kwart over 11 nog een keer Radio 9 kunt u vinden op de kabel op 103.3 of in de ether op 106.4.

Verkiezingen 15 mei
Op maandagavond 6 mei werd lijsttrekker Pim Fortuyn doodgeschoten. 07.30 tot 21.00 geopend. U kunt stemmen in het stembureau dat op uw oproepingskaart vermeld staat. Deze bevinden zich in de volgende basisscholen: Korenaar, Noorderschool en Kweekvijver. Er kan ook gestemd worden in de (voormalige) Kerkbuurtschool en Zorgcentrum De Lishof. Laat deze kans niet aan u voorbijgaan. Alle stemmen gelden, ook die van u!

Openbare bekendmakingen
Burgemeester en wethouders van Oostzaan maken bekend dat de volgende aanvragen voor bouwvergunningen zijn ontvangen:
- op 22 april 2002 voor het oprichten van een kantoorgebouw met een vijftal woningen aan Kerkbuurt 23-25,

- op 26 april 2002 voor het uitbreiden van een woning aan Twiskeweg (bouwnummer 119),

- op 26 april 2002 voor het uitbreiden van een woning aan Kerkstraat 111,

- op 2 mei 2002 voor het plaatsen van een dakkapel aan Kerkstraat 1,
- op 2 mei 2002 voor het uitbreiden van een studioruimte aan Noordeinde 35a,

- op 3 mei 2002 voor het uitbreiden van een woning met een kapverdieping aan Burg. Bratstraat 3,

- op 6 mei 2002 voor het plaatsen van een dakkapel aan Molenkolk 5,
- op 6 mei 2002 voor het plaatsen van een Centrale vinet ruimte aan Westkolkdijk 7,
Op 3 mei is een aanvraag voor een sloopvergunning ontvangen voor het slopen van een tweetal panden aan de Kerkbuurt 23 en 25. Op 22 april 2002 is een aanvraag voor een aanlegvergunning is ontvangen voor het aanleggen van een tijdelijke dam met de weg ter hoogte van Noordeinde 99 - 101.
tot 12.00 uur.

Burgerlijke stand
Geboren:
Joy Post
dochter van J. de Haas en E. Post

Overleden:
Antonius Lambertus Theodorus van den Ham (78 jr) echtgenoot van M. Meijn

Gehuwd:
M.H.P. Nieuwenhuizen en E.M. de Lange

A.G.P. Belfor en S.F.H. Julen


6 mei 2002


Gemeentehuis gesloten
Het gemeentehuis zal op Hemelvaart donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei niet geopend zijn. Met Pinksteren, 20 en 21 mei is het gemeentehuis eveneens gesloten.

Gewijzigde inzameldagen huishoudelijk afval
De maand mei kent enkele feestdagen. Als op één van deze dagen een inzameldag huishoudelijk afval valt, wordt de inzameldag verplaatst. Hieronder ziet u een overzicht van de gewijzigde dagen.