Politie Midden- en West Brabant

district Tilburg

Datum: 17/5/2002
Auteur: Rob Luijten

Fiets uit winkel
Een wel heel brutale fietsendief liep donderdagmiddag om 16.00 uur met een nieuwe fiets aan de hand een fietsen zaak aan de Offenbachstraat in Tilburg uit zonder te betalen. De 30 jarige eigenaar van de zaak zag dit echter gebeuren en zette per fiets direct de achtervolging in. Toen hij de dief in had gehaald versperde hij hem de weg. Na een korte schermutseling smeet de winkeldief de nieuwe fiets tegen de grond en ging er te voet van door. Er is daardoor schade aan de fiets ontstaan.

Winkeldief
Bij een supermarkt aan het Bart van Peltplein werd donderdag kort na 19.00 uur een 25 jarige Tilburger aangehouden toen hij 4 pakken waspoeder wilde stelen. Bij aankomst van de politie bleek dat het niet de eerste keer was dat de man een winkeldiefstal had gepleegd. Omdat hij een z.g.n. SDA-klant was (stelselmatige dader) werd hij voor dit vergrijp in verzekering gesteld t.b.v. een snelrechtprocedure. Bij nadere controle bleek tevens dat de verdachte nog 10 weken hechtenis open had staan.

Bedreigingen na aanrijding
Een relatief kleine aanrijding op de Gaasterlandstraat in Tilburg liep donderdagavond rond 23.00 uur volledig uit de hand. Een 27 jarige bestuurster reed rond die tijd achteruit tegen de auto van een 40 jarige Tilburger. Hierop werd de Tilburgse zeer agressief omdat de tegenpartij volgens haar de aanrijding opzettelijk had veroorzaakt. De woordenwisseling liep uiteindelijk dusdanig uit de hand dat de 27 jarige Tilburgse een mes uit haar woning ging halen om daarmee, volgens eigen zeggen, de banden van de tegenpartij lek te steken. Verder sloeg zij met een steen naar de 40 jarige Tilburger. Omdat ook diverse omstanders zich met het opstootje begonnen te bemoeien dreigde dit uit de hand te lopen 4 politie-eenheden werden ingezet om de zaak toto bedaren te krijgen. Daarbij werd de Tilburgse aangehouden en naar het politiebureau gebracht. De politie onderzoekt het voorval nog nader en maakt proces-verbaal op.

Vechtpartij
Omdat een vriend van hem op een kennelijk bezette stoel ging zitten, werd een 24 jarige inwoner van Hulst ernstig mishandeld. E.e.a. vond afgelopen nacht om 04.15 uur plaats in een pizzeria/shoarmazaak aan de Juliana van Stolbergstraat. Daar was de aangever samen met twee vrienden binnen. Toen een vriend op een lege stoel ging zitten kreeg hij van een groepje van 4 mannen te horen dat die stoel bezet werd. Toen daar een woorden wisseling over ontstond werden alle mannen door de eigenaar van de pizzeria verzocht naar buiten te gaan. Daar ontstond een vechtpartij waarbij de aangever tegen de grond werd geslagen. Eenmaal op de grond werd hij ook nog tegen het hoofd geschopt. De aangever moest voor behandeling naar de EHBO worden gebracht. De politie onderzoekt het voorval.