Ingezonden persbericht


Persbericht Nederlands Film Festival

Utrecht, 17 mei 2002

RFF Ontwikkelingsprijs voor nieuwe Nederlandse speelfilmprojecten

Het Nederlands Film Festival stelt een ontwikkelingsprijs in voor nieuwe Nederlandse speelfilmprojecten. Het Rotterdams Fonds voor de Film en audiovisuele media adopteert de prijs en reikt â'¬ 10.000,- uit aan de producent van het winnende project. Nieuwe Nederlandse filmprojecten uit de selectie van het Netherlands Production Platform komen tijdens het 22e Nederlands Film Festival in aanmerking voor de nieuwe RFF Ontwikkelingsprijs. Het Netherlands Production Platform vindt plaats van vrijdag 27 tot en met zondag 29 september 2002.

De ontwikkelingsprijs wordt toegekend door een jury ter ondersteuning van het ontwikkelen van een nieuw project. Het Rotterdams Fonds voor de Film en audiovisuele media richt zich op het stimuleren en verstevigen van de AV-sector in de regio Rotterdam en levert financiële steun aan filmproducties die geheel of gedeeltelijk in de regio Rotterdam worden geproduceerd. In de beoordeling van de jury zal rekening gehouden worden met de doelstelling van het RFF.

Het Netherlands Production Platform heeft als doel Nederlands geïnitieerde internationale coproducties te stimuleren. Hiertoe wordt een selectie nieuwe Nederlandse filmprojecten gepresenteerd aan buitenlandse en Nederlandse producenten, distributeurs, sales-agents, financiers en vertegenwoordigers van fondsen, teneinde realisatie van deze projecten te bewerkstelligen. Het Netherlands Production Platform is een onderdeel van de Holland Film Meeting, het programma voor Nederlandse en internationale filmprofessionals.

Het Nederlands Film Festival opent het nieuwe culturele seizoen met het competitieprogramma, het Jaaroverzicht, premières, retrospectieven, speciale programma⤮s, seminars en talkshows. In de competitie strijdt een selectie van filmproducties van het afgelopen jaar om de Grote Prijs van de Nederlandse Film, het Gouden Kalf. Het festival vindt plaats van 25 september tot en met 4 oktober 2002 in Utrecht.

Einde persbericht

www.filmfestival.nl



Ingezonden persbericht