Apple Benelux

De digitale-mediakoffer

De draagbare digitale centrale

De digitale-mediakoffer bevat een iBook, een DV-camcorder en een digitale camera, en is daarmee een draagbare studio voor het vervaardigen en bewerken van digitaal materiaal. Deze koffer zorgt voor een radicaal nieuwe kijk op het leerproces, doordat leerlingen hiermee de vrijheid hebben om bezig te zijn met de wereld om hen heen en deze op een nieuwe en leuke manier te verkennen en te documenteren.

iMovie- en iPhoto-logo's Doordat alle apparatuur is voorzien van een of meer oplaadbare batterijen, is het systeem volledig mobiel. Dit betekent dat leerlingen niet alleen activiteiten kunnen filmen die zich op school afspelen, zoals natuurkunde- en
scheikunde-experimenten, sportevenementen en toneel- of muziekuitvoeringen, maar ook buitenactiviteiten zoals schoolreisjes of veldwerk. De docent kan de vervaardigde multimediapresentaties afspelen op een televisie, opslaan op dvd, videoband of cd-rom, op het internet zetten of met ander werk combineren tot een grootschalig visueel project. Zo ontstaan er nieuwe mogelijkheden voor het uitwisselen van kennis en ervaringen met collega's, ouders, andere klassen en andere scholen.

De digitale-mediakoffer bevat uiterst betrouwbare apparatuur van hoge kwaliteit tegen een redelijke prijs. De iBook-computer bevat een harde schijf van 20 GB, een 600-MHz processor, 256 MB RAM en een gecombineerde cd-rw/dvd-romeenheid waarmee uw leerlingen zowel zelf cd's kunnen branden als dvd's kunnen bekijken. De beide camera's zijn geproduceerd door Canon. Het gaat om de voortreffelijke MV400i digitale camcorder en de Ixus V digitale camera, waarmee foto's kunnen worden gemaakt met een resolutie van maar liefst 2,1 miljoen pixels.

FireWire Het ruwe beeldmateriaal kan snel en eenvoudig van de camera's naar de iBook worden gekopieerd via de meegeleverde FireWire -kabel en vervolgens worden bewerkt met de bekroonde programma's iPhoto en iMovie 2 van Apple. Met deze populaire en gebruikersvriendelijke programma's kan de gebruiker foto's en bewegende beelden bewerken door met de muis te slepen. Bovendien bevatten beide programma's een scala aan speciale effecten waarmee de uiteindelijke presentatie kan worden verfraaid.

De digitale-mediakoffer biedt bovendien een aantal doordachte voorzieningen die speciaal zijn gericht op de schoolomgeving. Zo kunnen alle onderdelen veilig worden opgeborgen en kunnen de batterijen van alle apparaten tegelijk worden opgeladen via één gemeenschappelijke voedingskabel. De sluiting van de koffer is zo geconstrueerd dat de koffer niet per ongeluk ondersteboven kan worden geopend. Het deksel van de koffer kan worden verwijderd, zodat het niet in de weg zit wanneer de koffer op een tafel wordt geplaatst. Bovendien is de koffer voorzien van een systeem dat de iBook in de koffer omhoog tilt. Daardoor kunt u de camera's aansluiten zonder dat u de computer uit de koffer hoeft te halen.

iMovie-interface Het plannen, opnemen en bewerken van filmmateriaal is een leerproces. Maar dankzij de flexibiliteit en de eenvoud van de digitale-mediakoffer is dit proces geen doel op zich. Op dit moment al veroorzaakt DV (Digital Video) een revolutie in de onderwijsmethoden en zorgt deze technologie voor nieuwe impulsen op alle niveaus van het leerproces. Met de digitale-mediakoffer zet Apple de volgende logische stap met betrekking tot de DV-revolutie binnen het onderwijs.

Apple verzorgt bovendien gratis trainingen , die zijn bedoeld om creatieve leerkrachten optimaal te laten profiteren van de voordelen van de DV-technologie en om te laten zien hoe de nieuwe media het best in het lesprogramma kunnen worden ingepast.
Bestel nu Bij de Apple Store voor onderwijsinstellingen en de Apple Store voor studenten en docenten kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week uw elektronische bestelling plaatsen.
Kracht, elegantie en eenvoud
Mac OS X , het besturingssysteem waarmee elke nieuwe iBook standaard opstart, is het ultieme platform voor de digitale levensstijl. Het biedt aansluitingsmogelijkheden van topkwaliteit, ongeëvenaarde stabiliteit, een enorm gebruiksgemak en ingebouwde programma's met alle functionaliteit die u nodig hebt om digitale foto's en desktop movies te maken, te bewerken en uit te wisselen.

FireWire Supersnelle FireWire-verbinding
De iBook is niet alleen rijk aan functionaliteit, maar is ook voorzien van een ingebouwde, supersnelle 400-Mbps FireWire -aansluiting, waarop u de digitale camera en de camcorder (en eventueel een externe harde schijf voor archivering van het materiaal) kunt aansluiten met behulp van de meegeleverde FireWire-kabel, waar u ook bent.

Canon MV400i Compact en veelzijdig
De Canon MV400i is met een afmeting van 57x102x134 mm een uiterst compacte en goed ontworpen digitale camcorder, die prettig in de hand ligt. Dankzij de 10x optische zoom, de 200x digitale zoom en de beeldstabilisatietechniek kunt u met de MV400i onder vrijwel alle omstandigheden perfecte foto's maken. Een andere prachtige voorziening is de invoerpoort voor analoge video, waarmee u uw oude, analoge materiaal snel en gemakkelijk kunt digitaliseren.

Canon Ixus V Een beeld van een camera
De Canon Ixus V is uiterst gemakkelijk mee te nemen, heeft een buitengewoon goede beeldkwaliteit, is zeer stijlvol en gebruikersvriendelijk, biedt een aantal krachtige functies en ziet er ook nog eens schitterend uit. Deze supercompacte digitale camera met een resolutie van 2,1 megapixel is voorzien van een asferische zoomlens, die scherpe beelden zonder enige vervorming produceert. En als u meer dan één foto wilt nemen, kunt u de filmmodus inschakelen. Daarmee kunt u maximaal dertig seconden aan bewegende beelden vastleggen, compleet met geluid.

Startpagina > Onderwijs > Digitale-mediakoffer