Gemeente Edam-Volendam

Nieuwsberichten

17-05-2002
Bekendmaking verordeningen

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 22 november 2001 de volgende verordeningen heeft vastgesteld:

- de Verordening behandeling van bezwaar- en beroepschriften gemeente Edam-Volendam

- de Klachtenverordening gemeente Edam-Volendam.
De Verordening behandeling bezwaar- en beroepschriften is een nieuwe regeling voor de behandeling van bezwaar- en beroepschriften tegen besluiten van de gemeentelijke bestuursorganen. Een externe onafhankelijke commissie zal vanaf 1 juni 2002 zijn belast met de advisering over ingediende bezwaar- en beroepschriften.

De Klachtenverordening is een nieuwe regeling voor de behandeling van schriftelijke klachten tegen gedragingen van de gemeentelijke bestuursorganen en degenen die onder de verantwoordelijk van die bestuursorganen werken. De advisering over schriftelijke klachten is een taak van een externe onafhankelijke commissie

Beide verordeningen treden in werking op 1 juni 2002. Per die datum vervalt de Verordening behandeling bezwaren gemeente Edam-Volendam, zoals die is vastgesteld door de gemeenteraad in de vergadering van 23 december 1993.

De verordeningen liggen vanaf heden ter inzage bij de sectie Bestuursondersteuning in het stadskantoor, W. v.d. Knoopdreef 1 in Volendam. Tegen betaling van leges zijn afschriften verkrijgbaar.