Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-05-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.15 uur

Inbraak heterdaad drie verdachten aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Nachtegaalstraat werd in de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 mei ingebroken door drie verdachten.

Omstreeks 03.30 uur kreeg de politie een melding dat er ingebroken was en de verdachten inmiddels waren gevlucht op één scooter. Ter hoogte van de Kerkstraat zette de politie de achtervolging in. De verdachten reden met hoge snelheid over de nachtegaalstraat, Maliesingel, Hyronimusplantsoen en de Nobeldwarsstraat.

Inmiddels namen meerdere politievoertuigen deel aan de achtervolging. Op de Nobeldwarsstraat / Nobelstraat kon een burgervoertuig van de politie de verdachten klemrijden. De drie mannen sprongen van de scooter af en probeerde te voet verder te vluchten. Twee verdachten beiden 23 jaar en afkomstig uit Utrecht - konden direct worden aangehouden.
De derde verdachte een 17-jarige jongen uit Utrecht werd even laten in het park bij het Lucasbolwerk aangehouden. De drie mannen zijn voor verhoor ingesloten op het bureau. De scooter werd in beslag genomen.

Gestolen kluis nog niet open

UTRECHT Bij de politie kwam in de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 mei een melding binnen dat een aantal personen zich verdacht ophielden op een pleintje bij de Duurstedelaan.

De politie stelde in de buurt een onderzoek in en zag omstreeks 03.40 uur een man plotseling over een hek richting de Wijnesteinlaan springen. Achter het hek trof de politie een kluis aan. De kluis was nog niet geopend. Wel was zichtbaar dat onbekenden geprobeerd hadden de kluis te openen.

Met een takelbedrijf is de kluis naar het bureau gebracht. Het is voor de politie nog onduidelijk waar de kluis vandaan komt. In de omgeving werden geen personen meer aangetroffen.

Aangehouden na vernielingen

UTRECHT De politie heeft donderdagnacht een man aangehouden voor het vernielen van een ruit van een bus.

Tijdens de surveillance werd een motoragent op de Korte Jansstraat aangesproken door getuigen. Deze hadden gezien dat een man zojuist een busruit had vernield. De agent trof de verdachte op de Minrebroederstraat aan. De man 29 jaar en afkomstig uit De Bilt had gedronken en werd aangehouden.
Uit de verklaring van de buschauffeur bleek dat de verdachte in de bus naar Rhenen zat. Tijdens de rit beledigde de man overige passagiers. Tevens spuwde hij naar andere mensen. De chauffeur wist de lastige man uit zijn bus te krijgen. Echter de verdachte vond het nodig de ruit van de toegangsdeur te vernielen. Niemand raakte gewond .

Rijden onderinvloed

UTRECHT Donderdagavond heeft de politie een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance over de Amsterdamsestraatweg zagen agenten omstreeks 21.15 uur een voertuig rijden met oude kentekenplaten. De bestuurder kreeg een stopteken. Op het moment dat de agenten de man aanspraken over zijn kentekenplaten, roken zij een sterke alcohollucht bij de 33-jarige bestuurder uit Nieuwegein.

Na een eerste blaastest bleek dat de man gedronken had. Hij werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Hier werd duidelijk dat hij 0,8 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een proces-verbaal en een rijverbod van twee uur werd hij naar huis gestuurd.

Doorgereden na aanrijding
UTRECHT Een bromfietser reed donderdagavond een voetganger aan waarna hij gewoon doorreed.

Een 19-jarige man uit Utrecht liep omstreeks 21.00 uur over de Cartesiusweg. Op het moment dat hij de weg over wilde steken kwam er een scooter op zijn achterwiel aanrijden. De scooterbestuurder raakte bij het voorbijgaan de 19-jarige Utrechter.

De scooterbestuurder stopte niet maar reed gewoon door. De man raakte gewond aan zijn been en werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze aanrijding. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Marco Polo, tel.: 0900 88 44.