Ingezonden persbericht

Ricus Dullaert: onvermoeibaar in strijd tegen aids-epidemie

Etappe 37 KRO De Wandeling met gedreven pastor en antiquair

HILVERSUM, 20020514 -- "Ik leef in een wereld van uitersten. Het werk in Zuid-Afrika, en daarvoor het drugspastoraat, hou je alleen maar vol als je je kunt ontspannen. De antiekwereld heeft die functie voor mij. Al vanaf m'n zevende heb ik op antiekbeurzen gestaan en gehandeld." In KRO De Wandeling speelt Ricus Dullaert Open Kaart. Opvallend is dat hij, naast zijn pastorale werk, in Nederland een succesvol kunsthandelaar is.

Ruim tien jaar was Ricus Dullaert werkzaam als drugspastor op de Wallen in Amsterdam. Tot hij halverwege vorig jaar, in opdracht van Memisa, naar Zuid-Afrika vertrok, om zich daar in te zetten voor de ontelbare slachtoffers van de aids-epidemie. Hij werkt in Sizanani zo'n honderd kilometer van Johannesburg. Er wonen 200.000 mensen, verspreid over vijf townships. Twintig tot dertig procent van de volwassenen daar is HIV-positief. Al vanaf zijn zevende staat Dullaert op antiekbeurzen en heeft hij de kunst van het handelen opgedaan. Hij ziet wel de keerzijde van deze liefhebberij: "De antiekwereld is ook vaak een wereld van leegte. Het is een wereld waar heel veel geld in omgaat. Als het geld je te pakken krijgt, is het niet goed".

KRO De Wandeling volgt in 39 etappes het Pelgrimspad van Amsterdam naar Maastricht. Onderweg ontmoet Lucette Verboven mensen met een herkenbaar en inspirerend verhaal, waarin levenservaring, relaties en spiritualiteit centraal staan.

KRO De Wandeling, vrijdag 17 mei 16.30 uur (HH. op zondag 19 mei 09.30 uur)
Nederland 1

KRO De Wandeling.
Spiritueel programma waarin mensen Open Kaart spelen.



Ingezonden persbericht