Blue Fox Enterprises N.V.



PERSBERICHT

Dordrecht, 17 mei 2002

BLUE FOX HERHAALT VERWACHTING WINSTGROEI 2002

Blue Fox Enterprises N.V. zal vandaag in haar Algemene Vergadering van Aandeelhouders naast de goede resultaten over het jaar 2001 tevens de te verwachten ontwikkelingen voor het jaar 2002 toelichten. Blue Fox handhaaft haar verwachting dat de nettowinst dit jaar, onvoorziene omstandigheden voorbehouden, verder zal stijgen. In de aandeelhoudersvergadering wordt tevens voorgesteld om de heer T. Pannekoek te benoemen tot lid van de Raad van Commissarissen en de heer drs. M. Kuperus RC tot lid van de Raad van Bestuur.

Toelichting
Voor de softwaredivisie wordt in 2002 verdere groei verwacht. In deze divisie wordt dit jaar opnieuw een goede bijdrage verwacht van de verkoop van CAD-producten. De verkoop van algemene software staat in de eerste vier maanden van dit jaar echter nog steeds onder druk. De verkoop van software in de tapijt- en modemarkt ontwikkelt zich positief zodat de maatregelen om opbrengsten te verhogen en kosten te reduceren vruchten lijken af te werpen.
De dienstendivisie maakt zoals verwacht een bescheiden start in de eerste maanden van dit jaar. Dit heeft te maken met de aanwezige overcapaciteit voor het uitvoeren van ICT-projecten en algemene ICT-detachering. Deze markt staat nog steeds onder druk. De diensten voor satellietcommunicatie worden geconfronteerd met het uitstellen van nieuwe orders, maar de verwachting is dat dit van tijdelijke aard zal zijn. De diensten voor CAD/GIS-toepassingen laten het gebruikelijke seizoenspatroon zien, waarbij het zwaartepunt in de laatste maanden van het jaar ligt en de eerste maanden relatief zwak zijn. De overige dienstenactiviteiten (CAD-opleidingen, CAD-detachering en magazines) zijn in de eerste maanden van het jaar gegroeid en zullen naar verwachting verder groeien. Mede door de gunstige ontwikkelingen bij CAD-diensten wordt verwacht dat de dienstendivisie in 2002 groei zal laten zien.

Vooruitzichten 2002
De vooruitzichten voor geheel 2002 zijn ongewijzigd ten opzichte van onze inzichten tijdens de presentatie van de jaarcijfers op 18 maart jl. Dit betekent dat naar verwachting, onvoorziene omstandigheden voorbehouden, de nettowinst van Blue Fox in het gehele jaar 2002 verder zal stijgen. Beide divisies zullen een bijdrage aan de winststijging leveren. Gezien het traditionele seizoenspatroon zal het grootste deel van de winst worden gerealiseerd in de tweede helft van het jaar. Door de volledige meeweging van alle in 2001 uitgegeven aandelen zal de winst per aandeel in de eerste helft van 2002 echter tijdelijk onder druk staan.
Door de goede spreiding van onze activiteiten over diverse gespecialiseerde nichemarkten zijn wij optimistisch over de totale vooruitzichten voor het jaar 2002. Daarbij wordt aangenomen dat de op dit moment nog onzekere ICT-markt in de tweede helft van dit jaar weer zal aantrekken.

Profiel Blue Fox Enterprises
Blue Fox is een ICT-dienstverlener, gespecialiseerd in de levering van PC-software en ICT-diensten. Tot de diensten behoren onder meer detachering, werving & selectie, opleidingen, maatwerksoftware, satellietcommunicatie en het uitgeven van magazines. Blue Fox ontwikkelt en levert tevens geïntegreerde softwareoplossingen voor de textielindustrie en Geografische Informatie Systemen aan Nederlandse lokale overheidsinstellingen.
Blue Fox is sinds 21 mei 1999 genoteerd aan de Officiële Markt van de Effectenbeurs van Euronext Amsterdam N.V. en maakt vanaf 1 januari 2002 deel uit van het Next Economy Segment.
/ / / / / / /

Voor meer informatie
De heer S.W. Eisma, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Blue Fox Enterprises N.V., tel (078) 649 29 99
website: www.bluefox.nl