Dienstenbond CNV

CAO Nieuws

CAO-onderhandelingen Groothandel AGF gaan van start!

Op 1 juli 2002 loopt de huidige CAO op zijn eind. Reden om nieuwe voorstellen in te dienen. De AGF-branche is flink in beweging en zal dat nog wel enige tijd blijven. Als werknemer in de branche is het dan ook noodzaak om inzetbaar te blijven, nu en in de toekomst.

Concept-voorstellen
Aan leden is reeds de concept-voorstellenbrief verstuurd. Deze brief hebben wij vanuit het beleid van de Dienstenbond CNV opgesteld, aangevuld met onderwerpen die in de branche actueel zijn. Wij vragen de leden dringend om het reactieformulier dat zij hebben ontvangen ingevuld aan ons terug te sturen, graag vóór 1 juni aanstaande. Heeft u zelf nog aanvullende ideeën, noteer deze dan op het formulier. Wij nemen deze ideeën en opmerkingen dan mee tijdens de CAO-onderhandelingen.

De voorstellen van de Dienstenbond CNV zijn gebaseerd op het verbeteren van de kwaliteit van arbeid. De werkdruk is hoog en dat leidt tot veel ziekteverzuim.Door goede afspraken te maken moet ziekteverzuim voorkomen worden.

Teveel overwerk en werken in de avond en nacht is niet prettig. Dit moet dan ook beter betaald worden; waarbij overwerk teruggedrongen moet worden.

De afgelopen maanden is veel werk verzet in het kader van functiewaardering. Doel hierbij is te komen tot een goede indeling van verantwoordelijkheden, bevoegdheden, kennis en kunde per functie. Aansluitend moet nog gesproken worden over de nieuwe salaristabellen die automatisch bij functiewaardering horen. Hierbij dienen duidelijke garanties afgesproken te worden voor het huidige personeel.

Voor werknemers binnen het concern The Greenery Vanaf 1 juli aanstaande is de CAO Groothandel AGF ook op u van toepassing. Daarnaast is de Dienstenbond CNV hard aan het werk om in overleg met de directie een aanvullende CAO voor het concern af te spreken. Die wordt dan eveneens van toepassing op werknemers van The Greenery. In die CAO worden diverse onderwerpen vastgelegd die binnen het concern, in aanvulling op de CAO Groothandel AGF van toepassing zijn. De onderwerpen zijn allemaal in kaart gebracht. De huidige CAO The Greenery die alleen voor Operations geldt, wordt dan vervangen door een CAO die voor het hele concern geldt.

Wij zullen u allen met de regelmaat van de klok informeren over de stand van zaken.

Bent u al lid van de Dienstenbond CNV??

Lid worden, nu doen, juist ook in de AGF-branche. Voor Euro 12,70 per maand als full-timer bent u al lid, inclusief een rechtsbijstandregeling voor het hele gezin.
>> lees meer over het lidmaatschap

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem gerust contact op met uw bestuurder Richard Leloux, tel: 023 - 565 10 52, email: r.leloux@cnvdibo.nl.

Hoofddorp, 17 mei 2002.