Gemeente Breda

08-05-2002

Breda Corazon in Topolis: Eeuwige trouw

In alle culturen worden mensen verliefd en in alle landen trouwen mensen met elkaar. Het huwelijk is één van de belangrijkste zaken in een mensenleven en vormt aanleiding tot feest. Op 17 mei van 20.00 tot 23.00 uur heeft de derde aflevering plaats van Breda Corazon in Topolis, getiteld 'Eeuwige trouw'.

In deze voorstelling wordt het huwelijk vanuit vier continenten belicht. Er wordt een feestelijke sfeer gecreëerd vanuit de verschillende tradities. Het geheel is een mix van kleding, muziek en rituelen, samengevat in een theatrale show.
De tradities van Nederland, Marokko, Ghana en de Molukken staan hierbij centraal.

Over het programma van Breda Corazon in Topolis is een programmaboekje verkrijgbaar bij alle informatiepunten. De toegang is vrij.

De naam Breda Corazon staat voor een steeds wisselende groep mensen, organisaties en instellingen die steeds wisselende activiteiten brengt. Daarbij is vooral het samenwerken bij een activiteit belangrijk. Daardoor leren mensen elkaar beter kennen, begrijpen en respecteren. Het is zoals in de regenboog: alle kleuren zijn op zich mooi, maar samen vormen ze een regenboog die de aparte kleuren overtreft.

Breda, 10 mei 2002