Nieuwsbericht d.d. maandag 13 mei 2002

NOORD-KENNEMERLAND

Inbraak kantoorgebouw.
Alkmaar, zondag, 12 mei 2002. In het afgelopen weekend werd ingebroken en een kantoorgebouw aan de Arcadialaan. In dit gebouw zijn meerdere kantoren gevestigd. Vanuit één van deze kantoren werden een onbekend aantal computerschermen weggenomen. In een ander kontoor werd eveneens ingebroken. Het is niet bekend of daar ook goederen zijn weggenomen. Het is niet bekend hoe de inbrekers in het pand zijn gekomen.

Man door agressieve bromfietser mishandeld.
Alkmaar, zondag 12 mei 2002. Zondagavond omstreeks 22.30 uur werd een 30-jarige man uit Alkmaar mishandeld door een agressieve bromfietser. Het slachtoffer liep over de Langestraat toen de dader met hoge snelheid over deze straat reed, komende vanuit de richting van de Koorstraat. Het slachtoffer maande de bromfietser om wat rustiger te rijden. Hierop stopte de bromfietser en gaf het slachtoffer een harde slag in het gezicht waardoor deze laatste vermoedelijk zijn neus gebroken heeft. Hij moest zich onder doktersbehandeling stellen. Na de mishandeling reed de dader weg op zijn bromfiets.

Dronken autobestuurders moeten rijbewijs in leveren Alkmaar, maandag 13 mei 2002. Vannacht werd een 19-jarige bestuurder van een personenauto uit Zuid Scharwoude aangehouden op de Molenbuurt. Bij controle bleek dat hij alcohol had gebruikt. Hij blies 730 ug/l. Dat is ruim driemaal de toegestane waarde van 220 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.
Enkele minuten later werd op dezelfde straat een 28-jarige Alkmaarder aangehouden. Hij reed daar als bestuurder van zijn auto. Bij controle bleek ook hij alcohol te hebben gedronken. De man blies 635 ug/l. Ook het rijbewijs van deze bestuurder werd ingevorderd.

Bromfietser gewond
Graft, maandag 13 mei 2002. Maandagmiddag omstreeks 12.45 uur vond een eenzijdig ongeval plaats op de Groeneweg. De bestuurder van een bromfiets, een 16-jarige jongen uit De Rijp, reed met zijn bromfiets over genoemde weg. Door onbekende oorzaak raakte hij de macht over het stuur kwijt en kwam ten val. Hij botste vervolgens tegen een lichtmast. Hij is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Vreemdelingendienst controleert medewerkers restaurants Castricum, maandag 13 mei 2002. De Vreemdelingendienst van de regiopolitie Noord-Holland Noord heeft vrijdagavond een controle gehouden in diverse restaurants in Castricum. De controle was vooral gericht op de mogelijk aanwezigheid van werknemers die niet in het bezit waren van de vereiste documenten. In de keuken van een van de gecontroleerde bedrijven werden twee personen van buitenlandse afkomst aangetroffen die zich niet konden legitimeren. Zij ter vaststelling van hun identiteit aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Alkmaar. Daar zijn zij voor verder onderzoek ingesloten.

NOORDKOP

Inbraak in school
Den Helder, zondag 12 mei 2002. Afgelopen weekeinde is er ingebroken in een school aan de Drooghe Bol in Den Helder. De inbrekers zijn binnengekomen door een houten nooddeur te forceren. Tevens zijn er twee ramen opengebroken. Er worden enkele computers vermist. Ook is er een brandblusser in een gang leeggespoten.

Bromfietscontrole
Hippolytushoef, zondag 12 mei 2002. Zondagavond is er een bromfietscontrole geweest in diverse straten in Hippolytushoef. Er zijn drie bekeuringen uitgeschreven: twee wegens het rijden zonder helm en één wegens het rijden zonder verzekering.

WESTFRIESLAND

Inbraak in school
Wervershoof, zondag 12 mei 2002. Afgelopen week is er ingebroken in een school aan het Nes in Wervershoof. De inbrekers zijn binnengekomen door een WC-raampje te forceren. In totaal zijn er zes computers weggenomen. De onbekenden hebben de beeldschermen en toetsenborden laten staan.

Beroving op straat
Enkhuizen, zondag 12 mei 2002. Op zondagavond omstreeks 22.50 uur is een 15-jarige jongen uit Bergen beroofd van zijn portemonnee aan de Brugstraat in Enkhuizen. De jongen zat samen met zijn eveneens 15-jarige vriend bij het station in Enkhuizen en werd aangesproken door twee mannen van ongeveer 25 jaar. Om onbekende redenen zijn de jongens met de twee mannen richting centrum gelopen. Daar werd de 15-jarige jongen vastgepakt en hij moest de inhoud van zijn portemonnee, 220 euro, aan de man geven. Hierna zagen de jongens kans er vandoor te gaan.

Onder invloed in de auto
Hoorn, zondag 12 mei 2002. Op zondagavond tegen 23.00 uur is een 53-jarige vrouw uit Landsmeer gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer. De controle vond plaats op de Diezeweg in Hoorn. De vrouw blies 640 ug/l, terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. De vrouw mocht haar rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.

Woninginbraak
Hoorn, maandag 13 mei 2002. In de nacht van zondag op maandag is er ingebroken in een woning aan de Smaragd in Hoorn. De onbekenden zijn binnengekomen door een raam aan de voorzijde van de woning te forceren. De inbrekers hebben onder andere een digitale camera en een aantal boxen meegenomen.