Ingezonden persbericht

Persbericht

Tweede Kamer fracties van CDA en VVD kopen ZyIMAGE

Gebruik ter ondersteuning en ter vermindering van de interne papierstromen

Amsterdam, 13 mei 2002 - ZyLAB, leverancier van de geavanceerde full-text retrieval en document management software ZyIMAGE, heeft de tweede kamer fracties van de VVD en het CDA ieder een ZyLAB document management systeem geleverd.

Naast alle informatie die reeds in elektronisch formaat beschikbaar is, hebben de fracties zeer veel eigen materiaal dat vaak alleen op papier beschikbaar is en dat in veel gevallen met andere fractieleden en hun medewerkers gedeeld moet worden. Per jaar werden vele tienduizenden kopieën gemaakt; veelal van achtergrondmateriaal en interne dossiers. De verspreiding van alle documenten vond plaats op papier en iedere medewerker legde een eigen persoonlijk archief aan.

Vanaf nu kunnen alle leden van de fractie via de ZyIMAGE Webserver direct zoeken op de informatie in de fractiearchieven, zowel vanaf hun werkplek als vanaf hun pc thuis. Informatie kan gedeeld worden door fractieleden te verwijzen naar documenten in het archief. De distributie van alle documenten (papier en elektronisch) kan nu volledig digitaal en alleen die informatie die echt relevant is hoeft te worden uitgeprint. Door de gerealiseerde besparingen in tijd en geld kunnen de investeringen in het ZyLAB-systeem zich snel terugverdienen.

Vergelijkbare toepassingen van de ZyIMAGE-software zijn reeds actief bij de Assemblee National in Frankrijk en het House of Commons in Engeland.

Over ZyLAB
ZyLAB Technologies BV is een snelgroeiend en winstgevend Nederlands bedrijf, gevestigd in Amsterdam Zuidoost. ZyLAB was in 1983 de eerste leverancier die een volledig programma leverde om elektronische documenten op het PC platform op de volledige tekst te kunnen doorzoeken. Sinds 1991 concentreert ZyLAB zich volledig op het maken en leveren van totaaloplossingen om binnen kantoor- en operationele omgevingen snel en eenvoudig zowel papieren- als elektronische documenten te archiveren, zoeken, vinden, organiseren, delen en te reproduceren. Wereldwijd heeft ZyLAB meer dan 700.000 licenties verkocht met actieve installaties op meer dan 7.500 verschillende sites. De onderneming heeft diverse kantoren in Europa, de VS en Azië. Alle software van ZyLAB wordt in Nederland ontwikkeld. ZyLAB heeft onder andere geassisteerd bij het onderzoek naar de Vuurwerkramp in Enschede, de Cafébrand in Volendam (Commissie Albers), de Commissie Bakker (TBCU) en de Dover mensensmokkelzaak. Meer informatie op www.zylab.nl.

ZyLAB Technologies BV, Hoogoorddreef 9, 1101 BA Amsterdam. Tel.: 020 - 69 19 550, fax: 020 - 6965175, e-mail: info@zylab.nl. Website: www.zylab.nl.

Voor redactionele informatie:
PB0902
Influx PR, Marald Brons, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Telefoon: 055-3663034,
fax: 055-3602661, e-mail: PRInflux@cs.com, website: www.influx-PR.com.