Gemeente Haarlem
Grote Markt 2
Postbus 511
2003 PB Haarlem
Tel. 023-511 3000

Sector SB / Communicatie
Myrna Wiggers
telefoon 023-5114902
13 mei 2002
officiële opening Nieuwe Gracht

Gemeente Haarlem, Sector Stadsbeheer

Persbericht




Van
Contactpersoon
Doorkiesnummer(s)
Datum
Onderwerp

Haarlem is in uitvoering. Dit wil zeggen dat de gemeente Haarlem investeert en werkt aan de stad en hier horen afsluitingen maar ook opleveringen bij. Zo ook nu weer een mooie afronding van een werk in de binnenstad: de Nieuwe Gracht.

Vanaf juli 2001 tot en met april 2002 is er hard gewerkt aan het vernieuwen van de Nieuwe Gracht. De eerste drie fases (aan de westkant, bij de Manegebrug) zijn nu afgerond. Nieuwe walmuren zijn aangebracht, kabels en leidingen zijn aangepast en er zijn nieuwe bomen geplant. Kortom, een mooie verbetering van één van de mooiste grachten van Haarlem. De volgende drie fases zijn overigens gepland in januari 2003.

De Nieuwe Gracht is al een aantal weken open voor verkeer, maar aanstaande donderdag 16 mei zal wethouder Jur Visser (Civiel en haven) deze eerste gedeelten van de gracht officieel openen.

Gemeente Haarlem, sector Stadsbeheer

Afdeling Civiel en Haven


Retouradres Postbus 562 2003 RN Haarlem

7 mei 2002
M. Wiggers
023 - 511 49 02
Uitnodiging feestelijke opening Nieuwe Gracht
Datum
Contactpersoon
Doorkiesnummer
Onderwerp

Geachte mevrouw/heer,

Vanaf juli 2001 tot en met april 2002 is er hard gewerkt aan het vernieuwen van de Nieuwe Gracht. De eerste drie fases zijn nu afgerond. Nieuwe walmuren zijn aangebracht, kabels en leidingen zijn aangepast en er zijn nieuwe bomen geplant. Kortom, een mooie verbetering van één van de mooiste grachten van Haarlem.
De volgende drie fases zijn overigens gepland in januari 2003.

Ik wil u van harte uitnodigen om met mij op 16 mei aanstaande het glas te heffen op de geslaagde vernieuwing van de Nieuwe Gracht. U wordt dan om 15.30 uur verwacht aan de zuidkant van de Gracht tussen de Kinderhuisvest en de Nassauplein. Na de opening lopen we naar de Kamer van Koophandel (op de hoek Nassauplein nr. 2, 3e verdieping), waar we gezamenlijk nog een borrel kunnen drinken.

Graag zie ik u donderdagmiddag 16 mei bij de officiële presentatie van de vernieuwde Nieuwe Gracht.

Met vriendelijke groet,

Jur Visser
Wethouder Civiel en Haven