Ingezonden persbericht

Persbericht

Krachtenbundeling microsysteem-technologie in Twente.

Enschede 8 mei 2002. De Enschede bedrijven Lion Photonix Technologies BV en 3T BV hebben hun krachten op het gebied van micro-systeemtechnologie gebundeld in de nieuwe onderneming LioniX BV. Het bedrijf is gevestigd bij het research instituut MESA+ van de Universiteit Twente, zodat alle faciliteiten en mogelijkheden op een centraal punt zijn samengebracht.

Lion Photonix Technologies BV, ontwikkelt microsystemen gespecialiseerd op het gebied van de geïntegreerde optica. De groep Sensoren en microsysteemtechnologie van 3T BV, is gespecialiseerd in de ontwikkeling van microfluidics . Samen hebben zij deze krachten gebundeld voor de ontwikkeling van Lab-on-a-chip systemen. Alle activiteiten van deze 3T groep zijn ingebracht in Lion Photonix Technologies BV middels een aandelenparticipatie. Daarnaast is er nieuw venture capital ingebracht door Innofonds en is een IPR-overeenkomst op microfluidics technologie afgesloten met het research instituut MESA+ van de Universiteit Twente.

Hans van den Vlekkert, President and CEO van Lion: We zijn erg enthousiast over de technologie van 3T, die al is opgebouwd in de late jaren 80. Gecombineerd met onze op integrated optics gebaseerde sensor-expertise geeft het ons een ongeëvenaarde competentie op het gebied van Lab/Process-on-a-chip voor life sciences en industriële procescontrole. Voor een groot deel is deze technologie ook toepasbaar voor onze telecom-activiteiten, want daardoor kunnen wij micro-opto-electro-mechanical systems (MOEMS) technologie ontwikkelen .

Marten Eggink, directeur van 3T BV geeft als commentaar: "Onze geavanceerde knowhow op het gebied van sensor interface-elektronica en signaalprocessing zal samen met de microfluidics en integrated optics technologie van Lion Photonix Technologies ook voor onze klanten nieuwe producten kunnen opleveren. Door het bundelen van de krachten hebben we een sterkere link naar de snel opkomende markt voor microsystemen. Ik ben ervan overtuigd dat onze micro-elektronica expertise een groeiende toegevoegde waarde zal hebben voor de Lab-on-a-chip ontwikkelingen .

Om de uitbreiding van de activiteiten aan te geven is de naam van Lion Photonix Technologies veranderd in LioniX. De missie van LioniX is: een toonaangevende dienstverlener op het gebied van ontwikkeling, productie en toelevering van integrated optics en microfluidics, voor high added value , innovatieve componenten en (sub)systemen voor de nieuwe generatie producten van de (OEM) klanten. LioniX richt zich vooral op de opkomende product-markt combinaties componenten en (sub)systemen in telecom en op instrumenten en apparatuur in life sciences en industriële procescontrole ( Lab/Process-on-a-chip ). LioniX werkt samen met een aantal aanbieders van complementaire technologie en MST-foundries om de klanten complete oplossingen te bieden.

Nadere informatie is verkrijgbaar bij :

3T BV

Marten Eggink
Telefoon: 053 - 433 6633
e-mail: mail@3t.nl
www.3t.nl

LioniX Photonix Technologies BV
Hans van den Vlekkert of Henk Leeuwis
Telefoon: 053 489 38 27
e-mail: info@lionixbv.nl
www.lionixbv.nl