Ingezonden persbericht


EENVOUDIG STORAGE-MANAGEMENT MET NIEUW HICOMMAND MANAGEMENT FRAMEWORK VAN HITACHI DATA SYSTEMS

Geïntegreerd softwarepakket voor automatisering en vereenvoudiging van takenpakket van storage-professionals

Waardenburg, 13 mei 2002 - Hitachi Data Systems (HDS), een dochteronderneming van Hitachi Ltd. (NYSE: HIT), introduceert het HiCommand Management Framework. Dit raamwerk omvat een geïntegreerd softwarepakket voor de automatisering en vereenvoudiging van het takenpakket van storage-professionals. HiCommand biedt een op standaarden gebaseerd, open en modulair storage management framework waarop de door Hitachi ontwikkelde software en de producten van Independent Software Vendors (ISV) plug-and-play aansluiten.

"Wij willen de kosten van storage-management terugdringen met een open en geïntegreerde architectuur die onze klanten toegang biedt tot de beste producten", zegt Marlene Woodworth, Vice-President en General Manager Global Marketing and Operations van Hitachi Data Systems. "De TrueNorth-strategie en HiCommand Management Framework zijn speciaal ontwikkeld om de meest complexe storage-toepassingen eenvoudiger en minder kostbaar te maken. Op basis van het HiCommand Management Framework kunnen beheerders tien- tot twintigmaal meer storagecapaciteit beheren dan met de huidige beschikbare tools."

HiCommand Management Framework voldoet volledig aan de open standaarden van de Storage Networking Industry Association (SNIA), inclusief het Common Information Model (CIM). Verder heeft het framework een open messaging bus op basis van het Simple Object Access Protocol (SOAP), zodat ook producten van andere leveranciers ermee kunnen communiceren.

Het kernelement van HiCommand is een module voor policy automation die business rules vertaalt naar storage-instructies. Deze module automatiseert veel functies die momenteel nog handmatig worden uitgevoerd. Daardoor neemt de productiviteit van storage-professionals toe en dalen de kosten. Het softwareraamwerk bevat zowel Hitachi-modules als producten van ISV's voor datareplicatie, recovery- en performance-management, en voor SAN topology-management.

HiCommand Device Manager
Het eerste onderdeel dat op de markt komt, is HiCommand Device Manager, het voormalige HiCommand. Met deze geïntegreerde storage-systeemmanager kunnen gebruikers via een enkele grafische user interface via een IP-connectie storage-systemen configureren, monitoren en afstemmen. Het centraal beheer van Hitachi Freedom Storage-systemen en andere multiplatform server hosts is mogelijk via één scherm. HiCommand Device Manager ondersteunt de Hitachi Freedom Storage Lightning 9900 V Series-, Hitachi Lightning 9900- en Thunder 9200-systemen. Daarnaast is de software geschikt voor Sun StorEdge 9900- en T3-arrays, waardoor voor het eerst ook producten van andere leveranciers worden ondersteund. HiCommand Device Manager wordt momenteel op zo'n 100 locaties wereldwijd ingezet.

Woodworth vervolgt: "Voor elke dollar die wordt uitgegeven aan hardware, wordt ieder jaar zeven dollar besteed aan beheer. In die situatie verbetert HiCommand Device Manager de productiviteit van beheerders door het aantal handelingen voor toegang, back-up, recovery en beheer van de groeiende storage-behoefte terug te dringen."

HiCommand API's
De HiCommand API's zijn open en beschikbaar voor alle ISV's die deel uitmaken van het Hitachi Data Systems ISV Developer Program. Dit garandeert de toegang tot de array via de producten van de deelnemende softwareleveranciers. Momenteel hebben ruim 50 ISV's toegang tot de Hitachi API's en hebben bedrijven als BMC, InterSAN en TrueSAN hun producten met HiCommand Device Manager geïntegreerd.

"PATROL van BMC Software is al geïntegreerd met HiCommand Device Manager en biedt geavanceerd storage-management en monitoring voor storage-systemen. Verder ondersteunt deze oplossing ook de nieuwe Hitachi Freedom Lightning 9900 V Series", aldus Helmuth Klemm, Vice-President Enterprise Storage Management van BMC Software. "Doordat het nieuwe framework volledig open is, kunnen oplossingen als PATROL naadloos geïntegreerd worden. BMC blijft samenwerken met Hitachi voor de ondersteuning van het brede aanbod Hitachi-systemen."

Hitachi Data Systems
Hitachi Data Systems, 100% dochteronderneming van Hitachi Ltd., is een vooraanstaand leverancier van oplossingen voor de technologische infrastructuur van 's werelds meest data-intensieve organisaties. Hitachi Data Systems heeft 2.600 medewerkers en opereert in 170 landen op zes continenten. Meer dan 50 van de Fortune 100-bedrijven zijn klant van Hitachi Data Systems, evenals de meeste grote Storage Service Providers.

Meer informatie: HDS Corporate: www.eu.hds.com, HDS Nederland: www.hdsbv.nl.

Hitachi Ltd.
Hitachi Ltd. (NYSE: HIT) is één van 's werelds grootste elektronicabedrijven. De omzet in het fiscale jaar 2001, dat eindigde op 31 maart 2002, bedroeg $60,1 miljard. Hitachi Ltd. bouwt en commercialiseert een uitgebreid gamma producten, waaronder computers, halfgeleiders, consumentenproducten en industriële producten.

Meer informatie over Hitachi Ltd. is te vinden op: http://global.hitachi.com.

###

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Hitachi Data Systems
Cees Heikamp
Tel: +31 (0)418 65 72 00
E-mail: cees.heikamp@hds.com

Lammers van Toorenburg PR
Cas Heuvelmans / Karin Dooren
Tel: +31 (0)30 65 65 070
E-mail: cas@lvtpr.nl / karin@lvtpr.nl

Hitachi Data Systems is een handelsmerk van Hitachi, Ltd. HiCommand, Freedom Storage, Lightning 9900, Thunder 9200 en ShadowImage zijn handelsmerken van Hitachi Data Systems. Z/OS, S/390, ESCON, en FICON zijn handelsmerken en geregistreerde handelsmerken van IBM Corporation. Andere product- of bedrijfsnamen kunnen een handelsmerk zijn van hun respectievelijke eigenaren.