Ingezonden persbericht

BRENG UW SOFTWARELICENTIES EN HARDWARE IN KAART MET SITEKEEPER 1.5

Hillegom, 13 mei 2002: WINS, leverancier van softwareoplossingen voor ondernemingen, kondigt de nieuwe release aan van SITEKEEPER voor Windows NT, 2000, XP.

Naast de bijna onmogelijke taak van het handmatig installeren en updaten van software over bedrijfsnetwerken hebben systeembeheerders ook te maken met de verantwoordelijkheid voor het licentiebeheer. De juridische gevolgen van illegale software en de toenemende controle door bijvoorbeeld de Business Software Alliance (BSA) zorgen ervoor dat systeembeheerders het licentiebeheer steeds meer prioriteit geven.

De nieuwe versie van Sitekeeper biedt nu ook hardware inventarisatie over het netwerk.

Sitekeeper scant automatisch het gehele netwerk en rapporteert elke software en hardware binnen enkele seconden. Niet gelicenseerde software kan op deze manier worden opgespoord en worden verwijdert vanaf één locatie, regelrecht vanaf de werkplek van de systeembeheerder. Naast het inventariseren en managen van bestaande software kan Sitekeeper de meeste softwareproducten en updates over het netwerk installeren waardoor handmatige installatie tot het verleden behoort. Voor elke nieuw softwareproduct legt de systeembeheerder de distributie CD-Rom in zijn eigen CD-Rom speler en installeert over het netwerk de software naar elke op te geven computer.

Sitekeeper biedt de eerste betaalbare en complete oplossing om de drie huidige problemen van softwaremanagement tegen te gaan:


1. Het accuraat houden van het aantal licenties om illegaal gebruik te voorkomen;
2. Handmatige software-inventarisatie;

3. Hoge kosten om software en updates handmatig te installeren over het netwerk.
Productomschrijving

Sitekeeper heeft een geavanceerde Windows XP compatible interface voor eenvoudig en intuïtief gebruik en bestaat uit:


* Software Inventory Tracker - rapporteert onmiddellijk welke software er op welke pc binnen het netwerk is geïnstalleerd. De inventory tracker rapporteert van de gevonden software de versies, builds, updates en patches.
* Hardware Inventory Tracker - rapporteert u over de gebruikte hardware in uw netwerk.

* License Tracker - geeft een overzicht van het aantal ingekochte licenties ten opzichte van de geïnstalleerde software binnen het netwerk.
* PushInstaller - recentelijk geïntroduceerd in het Executive Software topproduct Diskeeper 7.0 - en ook beschikbaar in Sitekeeper. Deze technologie elimineert de tijd en kosten van het handmatig (de-) installeren van software en updates. Zonder leerproces kan elke systeembeheerder vanaf zijn werkplek eenvoudig en snel Windows 2000/XP logo compliant of Microsoft Installer- compliant software, updates en patched (de-) installeren. PushInstaller kan zelfs worden gebruikt om Windows XP over het netwerk te installeren.

Sitekeeper kan met de volgende software worden gebruikt:


* Elk systeem met Windows 2000 (Professional, Server, Advanced Server, of Data Center Server).

* Elk systeem met Windows XP Professional.

* Inventariseert systemen met alle versies van Windows NT/2000/XP (ind e toekomst ook W95/98).

Voor meer informatie kunt u kijken op: www.win-s.com/sitekeeper

Over Executive Software
Executive Software is opgericht in 1981 en is gespecialiseerd in de ontwikkeling van systeem-management tools voor bedrijven. Het bedrijf is wereldwijd marktleider in systeemperformance / defragmentatiesoftware (Diskeeper) voor Windows NT, 2000, XP en OpenVMS.

Over WINS
WINS B.V. is leverancier van diverse producten/diensten met een sterke focus op de zakelijke markt. WINS B.V. is opgericht in November 1996, met als doel om kwalitatieve producten/diensten te leveren met 'human touch' service.

WINS B.V. is gevestigd op de Pastoorslaan 28, 2182 BX Hillegom, Nederland. Enkele bedrijven waar WINS mee samenwerkt zijn: Northern Technologies, Executive Software, O&O Software, SURFdiensten, O&O Software, eEye, Acronis en BEI Corporation.

Contactinformatie:
WINS B.V.
Willem Visser
Tel. 0252 - 53 33 33
visserw@win-s.com