Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 13-05-2002
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade Maandag, 13 mei 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; binnenbrandje
Afgelopen zondagavond omstreeks 21.50 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Bilderdijkstraat in Heerlen. Bleek dat door nog onbekende oorzaak in de woonkamer een (binnen)brandje was ontstaan. De brandweer heeft het binnenbrandje snel geblust. In de woning (nog niet bewoond) is spraken van enige rook/roetschade. De politie gaat niet uit van brandstichting.

Hoensbroek; in kraag gevat
Een bewoner van een woning aan de Prof. Kamerlingh Onnestraat in Hoensbroek betrapte afgelopen zondagavond een drietal personen bij een inbraak in zijn aldaar geparkeerde auto. Het drietal dat zich vermoedelijk betrapt wist maakte zich meteen uit de voeten en rende er vandoor. De Hoensbroekenaar rende hen achterna en wist een van hen, een 18-jarige jongeman uit Heerlen in de kraag te vatten. De verdachte werd overgedragen aan de gewaarschuwde politie en die heeft de aangehouden verdachte overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Voerendaal; bekeurd
De politie stuurt naar het huisadres van een tweetal automobilisten ieder een bekeuring. Beide automobilisten worden ervan verdacht afgelopen zondag, tijdens een driedaagse wielerevenement dat weekeinde in en door het Heuvelland, het stopteken van de verkeersregelaars in Colmond (gemeente Voerendaal) te hebben genegeerd, hetgeen door de politie werd gezien. De aanwijzingen van de verkeersregelaars van de evenementenorganisatie (die krijgen daartoe van de politie een korte instructie/opleiding) moeten door weggebruikers worden opgevolgd en bij het niet opvolgen van deze aanwijzingen pleegt men dan ook een overtreding.

Kerkrade: dronken fietser
Zondagmiddag 12 mei werd door de politie op de Heilveldstraat in Kerkrade rond 16.30 een 46-jarige Kerkradenaar in de kraag gevat omdat hij onder de invloed van alcohol aan het fietsen was. Tijdens het fietsen bewoog hij zich slingerend en gevaarlijk over de weg en de politie hield de man staande. Een blaastest bewees dat er alcohol in het spel was en de man werd meegenomen naar het bureau. Hier werd een ademanalyse gedaan, die een uitslag van ruim 2,3 promillage aangaf. De Kerkradenaar kreeg een rijverbod, een proces-verbaal en in het kader van een snelrechtprocedure meteen een dagvaarding.