Politie Amsterdam-Amstelland

Brand door kaarsje in vensterbak
13-05-02. Zondagavond rond tien uur ontstond een brand in een woning aan de Koekoekstraat. Voorbijgangers zagen een kamer in een woning in brand staan en waarschuwden de bewoners. Er raakte niemand gewond. Een zesjarig zoontje had een kaarsje in de vensterbak aangestoken. De gordijnen vatten vlam en vervolgens de rest van de kamer. Roet- en waterschade waren het resultaat van deze brand.
---

Keukenbrand zorgt voor veel rook
13-05-02. Zondagochtend tegen halftwaalf ontstond een brand in de keuken van een horeca-gelegenheid aan het Rembrandtplein. De brand sloeg door naar de luchtkoker van het pand. De brandweer had de brand snel onder controle. Er raakte niemand gewond. Bij schoonmaakwerkzaamheden aan de frituur begon de brand. Hierbij ontstond een fikse rookontwikkeling die terecht kwam bij een grote discotheek en een aangrenzend hotel. Enkele personeelsleden van de horecagelegenheid werden in verband met ingeademde rook gecontroleerd door ambulancepersoneel

---

Meisje valt van balkon
13-05-02. Zaterdagmiddag rond vier uur is een 15-jarig meisje van de vierde verdieping van een balkon naar beneden gevallen aan het Bezaanjachtplein. Zij raakte hierbij ernstig gewond en is opgenomen op de intensivecare-afdeling. Het slachtoffertje stond op het balkon voor haar woning. Zij was in gesprek met haar zus die op straat stond. Het meisje hing tijdens dit gesprek over de reling van het balkon. Op een gegeven moment viel ze voorover en kwam op een afdakje boven het trapportaal terecht. Zij raakte hierbij buiten bewustzijn. Ambulance- en traumahelipersoneel hebben haar gestabiliseerd en de brandweer heeft haar van het dakje afgehaald. Onder politiebegeleiding is zij met de ambulance naar een ziekenhuis overgebracht. Haar toestand is zorgwekkend.

---



---

Snelheidscontrole Badhoevendop
Badhoevendop Afgelopen vrijdagavond en zaterochtend heeft een uitgebreide verkeerscontrole plaatsgehad op de Nieuwemeerdijk in Badhoevedorp. De verkeerscontrole werd gehouden door personeel van het wijkteam autosnelwegen in samenwerking met, de Koninklijke marechaussee, de Rijksverkeersinspectie en de Dienst Motorrijtuigenbelasting. Totaal werden 276 voertuigen gecontroleerd. De RVI gaf 30 bekeuringen aan taxichauffeurs. Ook vrachtwagenchauffeurs ontsprongen de dans niet en werden 13 keer verbaliseerd. Van hen hadden 8 chauffeurs de rijtijd overschreden. De belastingdienst nam 9 proces-verbalen voor zijn rekening. Hierbij zaten ook bekeuringen voor het onterecht gebruiken van een grijs kenteken. Tijdens de snelheidscontrole was de rapste automobilist een man die met 172 kilometer per uur langs de controlepost reed.