Gemeente 's-Gravenzande

Voorlichtingspagina 15 mei 2002

Afvalscheiding spaart milieu en kosten

Vorige week las u op deze pagina over de inzamelresultaten van afval in 's-Gravenzande in vergelijking met landelijke richtlijnen. Uit onderzoek blijkt dat 's-Gravenzande met het ingezamelde gft-afval en textiel per inwoner iets boven de landelijke richtlijn zit; met glas voldoen we precies aan de norm. Alleen met oud papier zit 's-Gravenzande ver onder de richtlijn. Elke inwoner zou 90 kilo papier gescheiden kunnen aanleveren, in 's-Gravenzande ligt dat aantal rond de 52 kilo.

Wanneer u oud papier apart inlevert hoeft er minder papier te worden verbrand. Het levert milieuwinst op én kostenbesparing. Iedere ton afval die de gemeente minder aanlevert bij de afvalverbranding Ook voor de andere afvalcomponenten is scheiding belangrijk. Afval dat nuttig wordt toegepast hoeft immers niet te worden gestort of verbrand. Dat bespaart energie en grondstoffen.

Punt van zorg is dat huishoudelijk afval meegroeit met onze economie. Jaarlijks veertien kilo per inwoner extra. Dat zijn twee vuilniszakken per persoon, dertig miljoen over heel Nederland. Helaas loopt de gescheiden inzameling van afval niet in de pas met dit tempo. De consequentie daarvan is dat nog meer afval gestort moet worden, aangezien de capaciteit voor afvalverbranding nu al niet toereikend is. Storten is duur en bovendien voor het milieu de slechtst denkbare optie voor afvalverwijdering.

Er zijn genoeg argumenten om huishoudelijk afval gescheiden in te leveren. Zoals kostenbesparing. Verwerking van gescheiden afval kost minder dan storten of verbranden. Composteren van gescheiden ingezameld gft-afval is bijvoorbeeld veel goedkoper dan verbranden of storten.

Elke inwoner zou 90 kilo papier, 25 kilo glas, 5 kilo textiel en 100 kilo gft-afval gescheiden kunnen aanleveren voor inzameling: per gezin een besparing van tientallen euro's.

Geen huisvuil ophalen op 2e pinksterdag

Op maandag 20 mei (tweede pinksterdag) wordt er geen huisvuil opgehaald. In plaats daarvan gebeurt dit op dinsdag 21 mei.

Aanleg steiger

Binnenkort wordt het fietspad van de Braillestraat via het nieuwe industrieterrein Teylingen doorgetrokken naar de Dijckerwaal. Ter hoogte van de Braillestraat/Franklinstraat zal nabij het nieuwe fietspad aan de Nieuwe Vaart een steiger worden aangelegd.

De plannen hiervoor liggen gedurende twee weken ter inzage bij de afdeling Weg -en waterbouw in het stadhuis, kamer 201.

Bouwplannen

I. De heer G. Storm, Hazelaarhof 45, 2691 DM te s-Gravenzande, heeft gemeld voornemens te zijn een vogelkamer te bouwen op het perceel kadastraal bekend gemeente s-Gravenzande, sectie K, nummer 4492, plaatselijk bekend Hazelaarhof 45.
Het bouwplan is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan 'Het Oude Land 1985', omdat op de gronden met de bestemming 'Erf' niet is toegestaan om een vogelkamer te bouwen. Burgemeester en wethouders zijn op grond van artikel 19, lid 3, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, bevoegd vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan waarmee het bouwplan in strijd is.
Voordat het college beslist, ligt het verzoek vanaf donderdag 16 mei 2002 gedurende 4 weken ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu in het stadhuis (kamer 112). Gedurende deze termijn kan iedereen schriftelijke bedenkingen kenbaar maken tegen het verlenen van de vrijstelling bij burgemeester en wethouders van 's-Gravenzande, postbus 207, 2690 AE 's-Gravenzande. II. De Fa. M. Verheul en Zn., Naaldwijkseweg 249, 2691 PV te s-Gravenzande heeft een verzoek om bouwvergunning ingediend voor het bouwen van een warmteopslagtank op het perceel kadastraal bekend gemeente s-Gravenzande, sectie L, nummers 4129, 4349, 4350, 5373 en 6688, plaatselijk bekend Naaldwijkseweg 249B. Het bouwplan is in strijd met het bestemmingsplan 'Buitengebied', omdat op gronden met de bestemming 'Agrarische doeleinden', het bouwen van een warmteopslagtank met een hoogte van 8,30 meter niet is toegestaan.
Burgemeester en wethouders zijn op grond van artikel 7, lid 1, sub e, van de voorschriften van het bestemmingsplan 'Buitengebied' bevoegd voor het genoemde bouwplan vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan.
Voordat het college beslist, ligt het verzoek vanaf donderdag 16 mei 2002 gedurende 14 dagen ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu in het stadhuis (kamer 112). Gedurende deze termijn kan iedereen schriftelijk bedenkingen kenbaar maken tegen het verlenen van de vrijstelling bij burgemeester en wethouders van s-Gravenzande, postbus 207, 2690 AE s-Gravenzande. III. De heer H. Weterings B.V., Galgeweg 42, 2691 MG te s-Gravenzande heeft een verzoek om bouwvergunning ingediend voor het bouwen van een bedrijfsruimte op het perceel kadastraal bekend gemeente s-Gravenzande, sectie L, nummers 5082, 5083, 5859 en 5860, plaatselijk bekend Galgeweg 42.
Het bouwplan is in strijd met het bestemmingsplan 'Buitengebied', omdat op gronden met de bestemming 'Bedrijfsdoeleinden', met een nadere aanduiding c/k8, het bouwen van een bedrijfsruimte niet is toegestaan.

Burgemeester en wethouders zijn op grond van artikel 7, lid 1, sub e, van de voorschriften van het bestemmingsplan 'Buitengebied' bevoegd voor het genoemde bouwplan vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan.

Voordat het college beslist, ligt het verzoek vanaf donderdag 16 mei 2002 gedurende 14 dagen ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu in het stadhuis (kamer 112). Gedurende deze termijn kan iedereen schriftelijk bedenkingen kenbaar maken tegen het verlenen van de vrijstelling bij burgemeester en wethouders van s-Gravenzande, postbus 207, 2690 AE s-Gravenzande.

Aangemelde bouwplannen
Naam
Bouwwerk
Bouwadres
H.W. Bloem
Dakkapel
Onyx 16
Aangevraagde bouwvergunningen
H.J.M. de Winter
Vergroten woonhuis
Bagijneland 4
J. Vreugdenhil
Aanbouw woning
Naaldwijkseweg 380
J. van Daalen
Tuinbouwkas
Maasdijk 54a
Gemeente s-Gravenzande
Ondergrondse glasbak
Lijsterbesstr. t.o.v. de kerk (nr.1)
Gemeente s-Gravenzande
Lichtmast (15 m. hoog)
Kon. Julianaweg nabij clubgebouw
Verbouwen woning
Naam
Bouwwerk
Bouwadres
M.G. van Alphen Koole
Inleveren asbestplaten (20m2)
Maasdijk 41
Naam
Bouwwerk
Bouwadres
Prins Willem-Alexanderschool
Krantencontainer
Sand-Ambachtstraat 146
G. Boers
Verbouwen/uitbreiden woning
Kersenlaan 6
Afvalwijzer

zaterdag van de maand van 8.30 tot 11.30 uur. Informatie: 416286 tot 12.00 uur. Informatie: 418105
of zaterdag (zie openingstijden).
Volgende week (21 tot en met 24 mei) worden de grijze minicontainers geleegd.
Zet geen ijzer, plastic of andere spullen naast uw minicontainer. Het vuilophaalbedrijf neemt dit niet mee.
aangekondigd op deze pagina.
mogen niet worden gebroken.

* Godfried Bomansschool, Spinel 2, tot en met vrijdag 17 mei;
* De Zandhorst, gebouw Prins Bernhard, Boelhouwerstraat 1, tot en met vrijdag 17 mei;

* Prins Willem-Alexanderschool, container bij parkeerterrein Langestraat/Zuidwind, op vrijdag 17 mei van 19.00 tot 20.30 uur en zaterdag 18 mei van 10.00 tot 12.00 uur;