Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-05-2002 Persberichten district Lekstroom, 09.45 uur

Poging snelkraak

NIEUWEGEIN In de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 mei is getracht met behulp van een shovel in een bedrijf in te breken.

Rond 04.40 uur kreeg de politie de melding dat bij een bedrijf aan de Ravenswade een shovel tegen een pand zou staan en dat het voertuig in brand stond. Ter plaatse bleek de shovel wel in de brand te staan, maar stond hij niet tegen het pand aan. Daardoor liep het bedrijf geen brandschade op. De brandweer was naar aanleiding van de melding met groot materieel uitgerukt en had de brand snel onder controle.

Vermoedelijk hadden snelkrakers zich met behulp van de shovel de toegang tot het terrein verschaft. Met de shovel werd vervolgens een gat in de muur van het bedrijf gereden. Daarbij werd een waterleiding vernield, waardoor de vloer van het bedrijf onder water kwam te staan.

Waarschijnlijk doordat het alarm afging, zijn de verdachten gevlucht. Vooralsnog wordt er niets uit het bedrijf vermist. De shovel is door een bergingsbedrijf geborgen.

Geluidsoverlast

NIEUWEGEIN In de nacht van zondag 12 op maandag 13 mei is een man voor belediging en bedreiging van politiemensen aangehouden.

Rond 01.00 uur kreeg de politie de melding van een geluidsoverlast. Politiemensen gingen naar de in de buurt van de Sweelicklaan gelegen woning. Zij hoorden dat er zeer harde muziek uit de betreffende woning kwam. De 45-jarige bewoner werd daarop door hen aangesproken. De man reageerde verbaal zeer agressief en bedreigde en beledigde de politiemensen. Hij werd daarop aangehouden.

Daar de man onder invloed van alcohol verkeerde is hij voor de nacht in het politiebureau ingesloten. Hij zal in de loop van de maandag worden gehoord.