Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-05-2002 Persberichten district Binnensticht, 09.00 uur

Ongeval met letsel

ZEIST Op zondagochtend is rond 07.20 uur een 50-jarige man uit Driebergen/Rijsenburg op de Utrechtseweg de macht over het stuur verloren en met zijn auto tegen een boom gebotst. De man hield aan de botsing een verbrijzelde voet en een handwond over en is per ambulance naar het UMC vervoerd.

Door onbekende oorzaak verloor de man net voor de Sanatoriumlaan de macht over het stuur. Hij reed links de berm in en schoot tussen een boom en een lantaarnpaal door, waarna hij 25 meter verderop tegen een boom botste en met zijn auto achterstevoren tot stilstand kwam.

Door het ongeval bleek de man met zijn voet bekneld te zitten. De brandweer bevrijdde hem uit zijn benarde positie. Omdat er een grote hoeveelheid olie vrij was gekomen en de lantaarnpaal was beschadigd werd de gemeente gebeld om dit te verhelpen. De Regionale Verkeersdienst van de politie heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de botsing.

Winkeldief aangehouden

DRIEBERGEN-RIJSENBURG De politie heeft zondagmiddag een 32-jarige man uit Leiden aangehouden voor winkeldiefstal. Er kwam een melding binnen dat bij een winkel aan de Stationsweg een man proletarisch winkelde. Op grond van het gegeven signalement troffen de agenten de man aan die daarop werd aangehouden. Op het bureau legde de verdachte een bekennende verklaring af. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.