Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 13 mei 2002


Poging aanranding Lisse (D1)
Op zondag 12 mei om 01.00 uur is op de 1e Havendwarsstraat in Lisse een 18-jarige vrouw uit Sassenheim lastig gevallen en gepoogd aan te randen door een groep jongens. De vrouw die uit was geweest in Lisse liep op de Haven met de 1e Havendwarsstraat toen ze door een jongen naar beneden geduwd werd. Op dat zelfde moment kwamen er nog een aantal jongens aanlopen die de vrouw begonnen lastig te vallen. Toen de jongens de vrouw poogde aan te randen kon het slachtoffer opstaan en wegrennen in de richting van de Geraniumstraat. De vrouw heeft aangifte gedaan. Getuigen van deze poging aanranding worden verzocht telefonisch contact op te nemen met de politie op tel. Nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Rijden onder invloed Lisse
De politie heeft op vrijdagavond 10 mei een 68-jarige automobilist uit Lisse aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De automobilist had eerder die avond op de Broekweg een lantaarnpaal omver gereden en was vervolgens doorgereden. De automobilist werd op de Achterweg aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd een blaastest afgenomen. Deze gaf een uitslag aan van 885 ug/l.Tegen de automobilist wordt proces verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van twaalf uur.

Rijden onder invloed Sassenheim
De politie heeft op zondag 12 mei omstreeks 04.00 uur een 20-jarige scooterrijder uit Sassenheim voor het rijden onder invloed. Agenten zagen de scooterrijder net van de afrit van de Rijksweg A44 komen. Op de Pallandtlaan werd de bestuurder staande gehouden waarna bij hem een blaastest werd afgenomen. Deze gaf een uitslag aan van 885 ug/l. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en één voor het rijden op de Rijksweg.

Geslaagde babbeltruc Warmond
Een nog onbekende man slaagde er vrijdag 10 mei rond 16.00 uur in om zich in een woning aan de Weiden binnen te praten. Tegen de 82-jarige bewoonster stak hij een verhaal af dat hij kwam om de verwarming te controleren. Eénmaal binnen vroeg hij om vooruit te betalen. Hij vroeg naar haar pinpas en pincode. Na enige wijfeling gaf ze de man dit. De man had het daarbij op vertrouwen gegooid. Korte tijd later merkte ze dat er geld van haar rekening was afgeschreven en dat ze de pinpas niet had teruggekregen.

Dodelijk ongeval Katwijk (D1)
Op zondag 12 mei om 02.30 uur heeft er op de Wethouder F.E. Sr. Meerburgkade in Katwijk een dodelijk ongeval plaatsgevonden waarbij een 21-jarige man uit Katwijk is overleden. Het slachtoffer was samen met een aantal vrienden op de fiets toen ze op de Meerburgkade stopte bij een aldaar woonachtige vriend.Terwijl zijn vrienden buiten stonden te praten fietste het slachtoffer plotseling van de helling van de Meerburgkade naar beneden. Het slachtoffer kwam ten val tegen een muurtje die beneden aan de helling stond en liep daardoor zeer zwaar lichamelijk letsel op. Het slachtoffer is door de ambulance afgevoerd naar het LUMC waar het slachtoffer is overleden aan zijn verwondingen

Mishandeling Leiden (D4)
Op zondag 12 mei om 04.00 uur heeft er op de Bargelaan aan de achterzijde van het station in Leiden een mishandeling plaats gevonden. Een 18-jarige man uit Leiden reed op zijn fiets aan de achterzijde van het station toen hij zag dat een man een jongen tegen een muur aan dreef en hem meerdere klappen verkocht. De 18-jarige man wilde het slachtoffer uit zijn benarde situatie helpen en begon zich te bemoeien met de vechtpartij. Bij een woordenwisseling kon het onbekende slachtoffer ontkomen. Hierna richtte de agressieve man zich tegen de 18-jarige man en begon hem te slaan. De inmiddels gealarmeerde politie kon de mannen uit elkaar halen. De 18-jarige is met letsel aan zijn gezicht behandeld in het ziekenhuis en heeft aangifte gedaan. De agressieve man, een 45-jarige man uit Oegstgeest is door de politie aangehouden ter zake mishandeling. De man is na verhoor heengezonden met een proces-verbaal in het vooruitzicht.

Dronken bromfietser Leiden (D4)
Op zondag 12 mei om 00. 30 uur is op de Stationsweg in Leiden een 20-jarige bromfietser uit Voorschoten aangehouden ter zake het rijden onder invloed van alcohol. De man blies bij een controle een "A-indicatie". Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. De man blies op het ademanalyseapparaat 440 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur en een proces-verbaal.

Auto in de brand Leiden (D4)
Op zondag 12 mei om 02.00 uur is de brandweer samen met de politie uitgereden naar de Mimosaduin in Leiden alwaar een auto in de brand zou staan. Ter plaatse bleek dat een rode personenauto in de brand stond. De brandweer kon de brand snel blussen. Volgens de brandweer was er sprake van brandstichting .De auto is zwaar beschadigd overgebracht naar een terrein van een garagebedrijf. De eigenaar zal uitgenodigd worden om aangifte te doen.
Opmerking over wildplassen valt verkeerd Leiden
Een nog onbekende man sloeg op zaterdag 11 mei rond 01.10 uur op de Vijf Meilaan een 18-jarige Leidenaar in het gezicht. In het ziekenhuis werd een gebroken kaak geconstateerd. Een opmerking over het wildplassen van de man vormde mogelijk de aanleiding tot dit geweld. De Leidenaar stond met twee vrienden nabij een tankstation. Een auto stopt en de man stapt uit. Hij loopt vervolgens naar de bosjes en plast. De Leidenaar spreekt de man daar over aan. Deze slaat hem vervolgens vol in het gezicht en rijdt weg. De politie onderzoekt de zaak.

Onder invloed rijden Leiden
De politie hield op zaterdag 11 mei rond 03.40 uur op de Herensingel een 43-jarige automobilist uit Leiden aan. Agenten verdachten de man er van te rijden onder invloed van alcohol. Aan het bureau onderging de man een ademanalyse. De uitslag daarvan was 960 ug/l. In het verkeer is de limiet 220 ug/l. De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt verdachte van inbraak aan Ter Aar
De politie hield op zaterdag 11 mei rond 05.50 uur in de Larikslaan een 21-jarige man uit Alphen aan den Rijn aan. Hij werd er van verdacht kort daarvoor te hebben ingebroken in een bedrijf aan het Beukenpad. Een zak met een groot aantal sloffen sigaretten lag inmiddels in een tuin aan de Westkanaalweg, klaar om mee te nemen. Het afgaande inbraakalarm en de snel ter plaatse zijnde politie gooide echter roet in het eten. Hij ging er vandoor. Getuigen zetten de politie echter op het spoor van de verdachte. Deze kon vervolgens worden aangehouden. Hij is ingesloten. Op dinsdag 14 mei zal hij worden voorgeleid bij justitie.

Inbraak Nieuwe Wetering
In de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 mei is in verschillende woningen aan de Voorweg ingebroken of een poging tot inbraak geweest. Bij een van de woning had men geprobeerd een deurslot te forceren, maar lukte het niet de woning binnen te komen. Bij een andere woning is men wel binnen geweest, ook hier door het slot te forceren. Het is nog niet bekend of hier iets is meegenomen. Bij een derde woning gingen de bewoners poolshoogte nemen toen men geluiden hoorde. Hierop is men er vandoor gegaan. Ook bij een vierde en vijfde woning heeft men geprobeerd een deurslot te forceren wat niet lukte. Ook op de Achterweg zijn twee pogingen tot inbraak gedaan waarbij men probeerde een slot te forceren.

Ongeval Alphen a/d Rijn
Bij een ongeval op de Oranje Nassausingel zijn zaterdag 11 mei rond 14.15 uur drie auto's betrokken geweest. Een 46-jarige Bredase reed op de linkerrijstrook en wilde keren op de Oranje Nassausingel en lette daarbij niet op het achteropkomende verkeer. Keren is op deze locatie overigens niet toegestaan. Een 21-jarige Alphense die achter haar reed raakte haar in de flank. Deze raakte op haar beurt een bestelbus die op de rechterrijstrook in dezelfde richting reed. Drie inzittenden van de Bredase, een 43-jarige en een 49-jarige Bredase en een 55-jarige vrouw uit Capelle a/d IJssel, zijn door de brandweer uit het voertuig geknipt en met nek- en rugklachten naar het ziekenhuis overgebracht. De Alphense is vermoedelijk met een gebroken pols naar het Rijnlandziekenhuis overgebracht. De bestuurder van de bestelbus, een 28-jarige man uit Dronten, had geen letsel. Tegen de bestuurster uit Breda wordt proces-verbaal opgemaakt.

Brand transportbedrijf Waddinxveen
Bij een transportbedrijf aan de Bredeweg op het industrieterrein Doelwijk is zondagnacht 12 mei rond 03.15 uur brand uitgebroken. Het gehele pand is uitgebrand. Ongeveer 60 brandweerlieden en 14 brandweervoertuigen waren bij de bestrijding van het vuur betrokken. Rond 08.15 uur werd het sein brand meester gegeven. Het nablussen duurde tot ongeveer 15.30 uur. De politie stelt een technisch onderzoek in naar de oorzaak.

Auto tegen boom Nieuwerbrug
Een automobilist uit Driebruggen is op vrijdag 10 mei omstreeks 22.00 uur betrokken geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval. De bestuurder reed over de Weiweg in de richting van de Nieuwerbrug. Ter hoogte van de put remde de bestuurder voor een overstekende eend. Bij het afremmen blokkeerden vermoedelijk de remschijven waarna de bestuurder de controle over het voertuig verloor en tegen een boom tot stilstand kwam. De bestuurder werd met pijn in de borst overgebracht naar het Hofpoort in Woerden.

Verdachten woninginbraak aangehouden Waddinxveen
De politie heeft op vrijdagavond 10 mei twee jongens van 16 en 14 jaar uit Waddinxveen aangehouden op verdenking van woninginbraak. De twee zouden op die middag ingebroken hebben in een woning aan de Piet Heinstraat. Door het bovenlicht van de achterdeur te forceren wisten de verdachten de woning binnen te komen. Er werden onder andere een computer en twee playstation-memorycards meegenomen. Na het horen van getuigen kon de politie de twee verdachten aanhouden.

Rijden onder invloed Nieuwerkerk a/d Ijssel
De politie heeft vrijdagmiddag 10 mei een 52-jarige automobiliste uit Nieuwerk a/d Ijssel aangehouden wegens rijden onder invloed. Ook bleek zij een rijontzegging te hebben. Na een melding zag de politie het voertuig op een parkeerplaats bij het Reigerhof. De politie gaf een stopteken welke door de automobiliste werd genegeerd. De automobiliste reed weg in de richting van de Ringvaartlaan. Op de Zuidplaslaan werd de automobiliste aangehouden. Een blaastest gaf een uitslag aan van 1140 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. Tegen de automobiliste wordt proces verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed van alcohol, het rijden met een ontzegging en het negeren van een stopteken.Tevens werd haar voertuig inbeslaggnomen.

Onder invloed rijden Nieuwerkerk aan den IJssel
De politie hield op vrijdag 10 mei rond 12.00 uur op de Zuidplaslaan een 52-jarige automobiliste uit Nieuwerkerk aan den IJssel aan. De vrouw werd er van verachte onder invloed te hebben gereden. Aan het bureau ondering zij een ademanalyse. De uitslag daarvan was 1140 ug/l. Ruim boven de limiet van 220 ug/l. De politie nam de auto van de verdachte in beslag. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Geweldpleger aangehouden Ouderkerk aan den IJssel
De politie hield op vrijdag 10 mei rond 16.10 uur een 34-jarige man uit Ouderkerk aan den IJssel aan. De man werd er van verdachte kort daarvoor in de Burgemeester Neetstraat een 51-jarige man uit Waddinxveen te hebben mishandeld. De verdachte gaf de Waddinxvener een klap in het gelaat. Deze liep een gezwollen oog en een snee in het gelaat op. Aanleiding voor dit geweld was dat de Waddinxvener zijn bestelauto aan het uitladen was en daardoor de weg tijdelijk blokkeerde. Bij de verdachte ontstond irritatie over dit gedrag. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Steekpartij Gouda
De politie kreeg maandagnacht 13 mei rond 01.15 uur een melding van een steekpartij in een woning aan de Van Middelantstraat. In de woning trof men een 36-jarige Gouwenaar met een aantal steken in het lichaam aan. Deze is naar het Groenehartziekenhuis overgebracht. Op de hoek Zoutmanstraat/Van Middelantstraat heeft de politie een verdachte, een 35-jarige Gouwenaar, aangehouden. Het tweetal zou ruzie met elkaar gekregen hebben. De 36-jarige Gouwenaar zou de verdachte een stomp hebben gegeven waarop de verdachte hem zou hebben gestoken. De politie onderzoekt de precieze toedracht van de steekpartij. Slachtoffer en verdachte zijn respectievelijk zoon en bekende van de hoofdbewoonster.

Inbraak in woning Schoonhoven
In de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 mei werd er ingebroken in een woning aan de Wal. Vermoedelijk wist men binnen te komen door een deur open te hengelen of te flipperen. Uit de woning is een videocamera, een portemonnee, sleutels, een gehoorapparaat en een geld gestolen. In een tuin van een woning aan de Lekdijk West werden enkele papieren afkomstig van de inbraak teruggevonden. Getuigen die iets of iemand gezien hebben en dat mogelijk met deze inbraak te maken heeft, worden verzocht dit te melden bij de politie.

Auto in de brand Waarder (D2)
Op zondag 12 mei om 00.30 uur kreeg de politie de melding dat op de carpoolplaats op de Molendijk in Waarder een auto in de brand zou staan. Samen met de brandweer ter plaatse bleek dat er een witte personenauto in de brand stond. Drie auto's die naast deze auto geparkeerd stonden hebben brandschade. De brandweer constateerde dat het zeer waarschijnlijk gaat om brandstichting. De schade is opgenomen en de eigenaren worden uitgenodigd om aangifte te komen doen.

Dronken automobilist Waddinxveen (D2)
Op zondag 12 mei om 02.00 uur is op de Tesselschadelaan in Waddinxveen een 54-jarige man uit Waddinxveen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man blies bij controle een "F-indicatie". De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau alwaar hij op het ademanalyseapparaat 810 ug/l. Blies. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij krijgt een proces-verbaal.

Verkeershandhaving regio Hollands Midden
In verschillende dorpskernen hield de politie in de afgelopen week controles op het dragen van de veilgheidsgordels. Gelukkig hebben de meeste autmobilisten de gewoonte om de gordel wel te dragen. Toch zijn er vooral op de korte ritten sommigen die het dragen van de gordel nog wel eens 'vergeten'. Ook bij snelheden van 50 km/u of lager is de veiligheidsgordel geen overbodige luxe. Het is een illusie dat de bestuurder de klap wel met de armen op kan vangen.
Vrijdag 10 en zaterdag 11 mei werden op verschillende locaties in Leiden verkeerscontroles uitgevoerd. Langs de Schipholweg, de Kenauweg, de Willem de Zwijgerlaan, bij het Lammenschansplein en het Stationsplein werden met name brommer- en snorfietsrijders uit het verkeer gehaald en gecontroleerd. Vooral voor het niet dragen van de helm (38) en voor het rijden op een opgevoerde brommer (51) werden bekeuringen uitgeschreven. De boete voor het niet dragen van de helm bedraagt ¤ 40. Maar belangrijker is dat het risico op ernstig letsel bij een ongeval vele malen groter is wanneer geen helm wordt gedragen. De boete voor het rijden op een opgevoerde bromfiets is afhankelijk van de mate waarin de brommer is opgevoerd ¤ 28 of meer. In totaal werden zo'n 125 brom- en snorfietsers gecontroleerd. Veel brommerrijders konden geen bromfietscertificaat tonen en een enkeling reed onder invloed. Overigens wijst de politie erop dat per 1 mei een nieuwe bromfietsverzekering moet zijn afgesloten en dat er dus ook een nieuwe verzekeringsplaatje achterop de brom- of snorfiets gemonteerd moet zijn.
Op zondagavond 12 mei zijn op de delfweg in Noordwijkerhout en op de Quarles van Ufforndstraat passerende automobilisten gecontroleerd op het rijden onder invloed van alcohol. Bijna 650 bestuurders moesten aan een ademtest meewerken. Slechts 4 personen zijn aangehouden omdat zij te veel hadden gedronken.
Verkeershandhaving in de komende week 13 mei t/m 20 mei
Op de doorgaande wegen in de regio houdt de politie ook in de komende week regelmatig snelheidscontroles.
Ook deze week wordt intensief gecontroleerd op het dragen van de veiligheidsgordel. Maandag in Schoonhoven en omgeving, dinsdag in Voorschoten en donderdag in Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek, Ouderkerk aan den IJssel, Gouderak, Ammerstol en Bergambacht. Vrijdag worden in Noordwijk en Noordwijkerhout gordelcontroles gehouden.
Door onder invloed aan het verkeer deel te nemen, brengt een kleine groep automobilisten niet alleen de eigen, maar ook andermans veiligheid in gevaar. Alcohol vermindert het reactievermogen en leidt soms tot het overschatten van de eigen rijvaardigheid. Dinsdagmiddag en avond wordt in Boskoop een alcoholcontrole gehouden. Maandagavond 20 mei, Tweede Pinkersterdag, worden in Leiderdorp automobilisten op het gebruik van alcohol gecontroleerd.

Noot voor de redactie /