KEMPEN CAPITAL MANAGEMENT

Halfjaarbericht Orange European Largecap Fund

De intrinsieke waarde per aandeel steeg in de eerste helft van het boekjaar, die de periode omvat van 1 oktober 2001 tot en met 31 maart 2002 van EUR 7,13 tot EUR 7,94, hetgeen een positief resultaat impliceert van 11,4%. De benchmark waartegen het resultaat wordt afgezet - de Dow Jones Europe STOXX 50 Index, total return - vertoonde over dezelfde periode eveneens een stijging van 11,4%. De beurskoers van OELF steeg met 10,3% van EUR 7,20 tot EUR 7,94. Het aantal gewone aandelen is tijdens de verslagperiode met 12,2% toegenomen tot 5.261.312 per 31 maart 2002. Het eigen vermogen steeg met 24,8% tot EUR 41,8 miljoen.

'Veel grote Europese ondernemingen hebben thans te maken met niet vaak voorkomende zaken die de individuele winstgevendheid sterk kunnen beïnvloeden. Daarbij valt te denken aan herstructureringsmaatregelen, herziening van de bestaande financieringsstructuren en (in sommige sectoren) een grote overcapaciteit. De nadruk ligt bij de invulling van de beleggingsportefeuille van OELF daarom op ondernemingen die zo veel mogelijk onafhankelijk van sector en conjunctuur een hoge kwaliteit en stabiliteit in hun winstontwikkeling zullen kunnen laten zien', aldus Pieter Spierings, fund manager bij Kempen Capital Management.

Het halfjaarbericht per 31 maart 2002 is naar verwachting beschikbaar op 29 mei aanstaande.

Amsterdam, 10 mei 2002

De Directie
Kempen Capital Management N.V.


- Het desbetreffende halfjaarbericht kunt u aanvragen bij mevrouw N. Koenen (e-mail: nkoe@kempen.nl) of mevrouw M. van de Pas (e-mail: mpas@kempen.nl), tel. (020) 348 88 17.

- Voor informatie over het fonds kunt u contact opnemen met de heer P.W.T.J. Spierings of de heer C.S.M. Molenaar, tel. (020) 348 87 00.

Profiel Orange European Largecap Fund (OELF)
OELF heeft een breed gespreide portefeuille van beursgenoteerde grote Europese ondernemingen. De meeste ondernemingen waarin wordt belegd, maken deel uit van de FTSE Eurotop 300 Index.

OELF is een (semi-) 'open-end' beleggingsfonds met de status van fiscale beleggingsinstelling. Doelstelling van het fonds is een betere performance dan de benchmark: de Dow Jones Europe STOXX 50 Index, Total Return. In deze 'blue chip' index zijn de 50 grootste Europese ondernemingen vertegenwoordigd op basis van marktkapitalisatie van de vrij verhandelbare aandelen. Het fonds is genoteerd aan Euronext Amsterdam. De beurskoers zal zich onder normale omstandigheden rond de intrinsieke waarde per aandeel OELF bewegen, met een bandbreedte van maximaal 2,0% erboven respectievelijk 1,0% eronder.

De directie wordt gevoerd door Kempen Capital Management N.V. (KCM), een 100%-dochteronderneming van Dexia Bank Nederland N.V. KCM is gespecialiseerd in vermogensbeheer.

13 mei 02 10:57