TAXI DIRECT

Herstart Taxi Direct verzekerd

Taxi Direct is gered van het faillissement. De Amsterdamse taxicentrale die begin dit jaar bijna ten onder ging en gemeentelijke steun vroeg, heeft zelf een oplossing gevonden. Het bedrijf is drastisch gereorganiseerd en gaat in de nieuwe opzet samenwerken met een automatiseringsbedrijf en een touroperator. Taxi Direct lijdt nu nog verlies. Het bedrijf start in juni een wervingscampagne en verwacht daarmee binnen enkele maanden weer te groeien naar enkele honderden deelnemende chauffeurs.

Bij de campagne werkt Taxi Direct nauw samen met haar nieuwe samenwerkingspartner touroperator Picotel, een bedrijf gespecialiseerd in last-minuteboekingen van hotelkamers. Door een professionele opzet en lage deelnamekosten voor chauffeurs (maandbijdrage 69 Euro, inschrijfgeld 100 Euro) verwacht Taxi Direct voldoende goede chauffeurs te kunnen aantrekken. Ook wil Taxi Direct haar nummer 0900
0724 (7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar) meer bekendheid geven. Net als het nummer van TCA moet dit bij alle Amsterdammers 'tussen de oren' gaan zitten. Om het nummer bij Amsterdammers te promoten wil Taxi Direct meer gaan werken met vaste taxitarieven. Nu geldt al vanuit heel Amsterdam 30 Euro als vast tarief voor een ritje Schiphol.

Taxi Direct verhuist een dezer dagen naar een nieuw kantoor in Hoofddorp, waar ook samenwerkingspartner Picotel zetelt. Daar krijgt de taxicentrale onder meer de beschikking over een servicebalie die zeven dagen per week van 8.00 uur tot 22.00 uur telefonisch bereikbaar is. Klanten die via de computercentrale niet direct een taxi krijgen, kunnen zich straks met de servicebalie laten doorverbinden.

Taxi Direct kon haar financiële problemen oplossen doordat zij een koper vond voor de zelf ontwikkelde software. Die software maakt het mogelijk om een bellende klant rechtstreeks met de dichtstbijzijnde taxichauffeur te verbinden. De koper, automatiseringsbedrijf Ortec uit Gouda is al jaren actief in de taximarkt, en wil de taxidirectsoftware ook buiten Amsterdam gaan verkopen. Samen met Ortec wil Taxi Direct het systeem de komende jaren perfectioneren. Oprichter Remko Weingarten van Taxi Direct is in het kader van die samenwerking in dienst getreden bij Ortec, evenals Matthijs Bouma een andere Taxi Direct-pionier.