Gemeente Steenbergen

Rioolreinigingswerkzaamheden in Steenbergen
Vanaf 6 mei a.s. zal binnen de gemeente worden gestart met rioolreinigingswerkzaamheden. Het betreft werkzaamheden in de wijk Steenbergen-Zuid, Olmendreef en Doornedijkje. Deze werkzaamheden zullen ongeveer drie weken in beslag nemen. Met dien verstande dat de weersomstandigheden het toelaten. Tevens worden in de gehele gemeente diverse rioolstrengen gereinigd en geïnspecteerd. De werkzaamheden zullen worden uitgevoerd door reinigingsbedrijf FRAMA BV te Roosendaal met behulp van een hogedruk spoelwagen en een vacuümzuigwagen. Tijdens de werkzaamheden kan het voorkomen dat het toilet gaat borrelen. U wordt geadviseerd om met name bij woningen waarbij de ontluchting van huisriool onvoldoende is, het deksel op het toilet naar beneden te doen.

---

Melden van klachten met betrekking tot openbare werken

Klachten over bijvoorbeeld gemeentelijke bestrating, defecte lantaarnpalen, riolering, speeltoestellen, reiniging, groenvoorziening etc. kunt u tijdens kantooruren melden bij de telefoniste van het gemeentehuis, tel 543434. Zonder tegenbericht zullen uw klachten binnen vijf werkdagen afgewerkt worden.
Verkeersmaatregelen
Op woensdag 8 mei tussen 17.30 uur en 22.00 uur is de Oudlandsestraat tot aan de Van Bredastraat te Steenbergen afgesloten voor alle verkeer, behalve voetgangers, in verband met de doorkomst van de Roparun. Op donderdag 9 mei is de Markt te Steenbergen afgesloten in verband met het houden van een basketbaltoernooi.
---

Hoorzitting Commissie Bezwaar- en Beroepschriften

Op woensdag 22 mei 2002 houdt de commissie voor de behandeling van bezwaar- en beroepschriften voor de gemeente Steenbergen een hoorzitting in vergaderkamer 21 van het stadskantoor aan de Westdam 22 te Steenbergen. Op de agenda staan de onderstaande bezwaarschriften:

van 09.30 uur tot 10.00 uur (een besloten zitting) tegen het besluit van burgemeester en wethouders om een einde te maken aan het gebruik van een bedrijfsruimte als woning wegens strijd met het bestemmingsplan, zulks onder oplegging van een dwangsom.

van 10.00 uur tot 10.30 uur van de heer J.D.C. van Tilburg tegen het besluit van burgemeester en wethouders hem te sommeren een eind te maken aan het met het bestemmingsplan strijdige gebruik van het perceel Zuideinde 36 te Dinteloord onder oplegging van een bestuurlijke dwangsom. De indieners van de bezwaarschriften worden in de gelegenheid gesteld zich tijdens deze hoorzitting te doen horen. De bezwaarschriften en eventuele verdere op de zaak betrekking hebbende stukken liggen voor de indieners en andere belanghebbenden vanaf heden ter inzage op het gemeentehuis. Voor nadere informatie kan men terecht bij de secretaris van de commissie.

---

Informatie en vragen over een calamiteit? bel (0800) 02 02 010

Loeiende sirenes. Dikke rookwolken in de straat. Een doordringende chloorstank? Misschien wel in combinatie met de langgerekte hoorn van de alarmeringssirenes. Waarschijnlijk is er dan bij u in de gemeente of daar dichtbij een calamiteit gebeurd. Natuurlijk luistert u in zon geval naar Omroep Brabant, de regionale rampenzender. Maar u kunt ook telefonisch informatie krijgen over de calamiteit. U kunt gratis bellen naar (0800) 02 02 010. U krijgt dan informatie te horen over de calamiteit of u wordt te woord gestaan door een telefonist die u informeert over de calamiteit. Deze telefonist zal, voorzover mogelijk, uw vragen beantwoorden, u met het juiste antwoord terugbellen of u doorverwijzen. Als er geen calamiteit is of er wel een calamiteit is, maar er nog geen publieksinformatie over deze calamiteit beschikbaar is, dan krijgt u een algemene welkomstboodschap te horen. Bel dus voor informatie over calamiteiten in uw omgeving (0800) 02 02 010 en bel niet naar het algemene nummer van de gemeente, de brandweer, de politie of andere hulpdiensten. Zo raken de telefooncentrales van deze diensten niet overbezet en blijven ze bereikbaar voor de normale bedrijfsvoering. Het calamiteiteninformatienummer (0800) 02 02 010 is een initiatief van het Gemeentelijk Samenwerkingsverband Westelijk Noord-Brabant. Dit is een samenwerkingsverband van de gemeenten Bergen op Zoom, Halderberge, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Tholen en Woensdrecht.
---

Start Bevolkingsonderzoek Borstkanker in gemeente Steenbergen

Op 14 mei 2002 start in Steenbergen een nieuwe ronde van het bevolkingsonderzoek borstkanker. Alle vrouwen uit Steenbergen, De Heen, Dinteloord, Nieuw Vossemeer en Kruisland, geboren in de periode 1927 t/m 1952, worden uitgenodigd om röntgenfoto's van de borsten te laten maken. Ze krijgen daarvoor persoonlijk thuis een uitnodiging toegestuurd. Het gaat om vrouwen met de postcodes 4651, 4652, 4655, 4671, 4681 en 4756. Daarna komen vrouwen uit Sint Philipsland aan de beurt. Het onderzoek vindt plaats in een verplaatsbare onderzoekseenheid. Deze staat tot eind of half juli in Steenbergen, parkeerplaats aan de Kade, tegenover de haven. Meedoen aan het bevolkingsonderzoek is gratis. Het bevolkingsonderzoek borstkanker wordt georganiseerd door de Stichting Bevolkingsonderzoek Borstkanker Zuidwest Nederland. Dit is een samenwerkingsverband van de GGD-en in de regio en het Integraal Kankercentrum Rotterdam. Het bevolkingsonderzoek wordt in alle Nederlandse gemeenten gehouden. Het doel ervan is om borstkanker in een vroeg stadium op te sporen. Op röntgenfoto's kan een afwijking worden ontdekt die nog niet voelbaar is. Bij vroegtijdige ontdekking is de kans groter dat een vrouw geneest. Ook is soms een minder ingrijpende behandeling mogelijk. Vrouwen van 50 tot 75 krijgen eens per twee jaar een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek. In een persoonlijk geadresseerde uitnodigingsbrief kunnen zij lezen hoe een afspraak gemaakt kan worden, of wordt meteen een datum en een tijdstip voorgesteld. Voor het maken of verzetten van een afspraak kunt u bellen met de Stichting Bevolkingsonderzoek Borstkanker Zuidwest Nederland in Rotterdam telefoon (010) 4105321 op werkdagen van 10.00-12.30 uur en 13.00-15.00 uur.

---

Verkiezingen Tweede Kamer woensdag 15 mei Laat uw stem niet onnodig verloren gaan.

In verband met de verkiezing voor de leden van de Tweede Kamer op woensdag 15 mei a.s. zal er op de afdelingen slechts een beperkte personeelsbezetting aanwezig zijn.

---

Zwembaden De Meermin en Aquadintel

De openingstijden zijn maandag t/m vrijdag van 13.00 uur - 19.00 uur. Openingstijden tijdens de schoolvakantie van het basisonderwijs van 9 juli t/m 16 augustus van 10.00 uur - 19.00 uur. Zaterdag en zondag van 10.00 uur - 17.00 uur. Zwembad De Meermin maandag de gehele dag gesloten. Zwembad Aquadintel donderdag de gehele dag gesloten.

Bijzondere openingstijden:
Bij zeer mooi weer kan het gebeuren dat zwembad De Meermin op maandag geopend is van 13.00 uur - 18.00 uur. Dit geldt op donderdag voor zwembad Aquadintel. Bij slecht weer bestaat de mogelijkheid dat de zwembaden op zaterdag en zondag vanaf 16.00 uur gesloten zijn. Bij zeer mooi weer bestaat de mogelijkheid dat de zwembaden op zaterdag en zondag tot 18.00 uur geopend zijn. Noodzakelijke wijzigingen in de openings- en/of sluitingstijden worden voorbehouden. Eventuele wijzigingen in verband met openstellingstijden of sluitingstijden zullen tijdig aan de kassa en in de pers worden bekend gemaakt.

Attentie:
Tijdens de openingstijden kunnen de bassins gedeeltelijk worden afgebakend voor zwemonderricht. Er blijft voldoende ruimte voor recreatief zwemmen.

Activiteiten zwembad De Meermin:
za 27 april: opening zwembaden. zo 12 mei: koffieverwentijd - moederdag. zo 26 mei: afstandsproef. zo 16 juni: afstandsproef (en Vaderdag) voor een goed doel. zo 23 juni: Steenbergse zwemkampioenschappen. vr 5 juli: examen alle opleidingen en discozwemmen. zo 7 juli: ouder en kind zwemles. zo 28 juli: afstandsproef. ma 12 t/m vr 16 aug: activiteitenweek en zwemvierdaagse, ma 12 aug creadag, di 13 aug sport- en spelspektakel, wo 14 aug pentathlon, do 15 aug sprookjesdag, vr 16 aug talentshow en discozwemmen. za 31 aug: examens alle opleidingen en slaapfeest. zo 1 sept: ontbijtzwemmen en afsluiting.

Informatie
zwembad De Meermin te Steenbergen, tel 563722.
zwembad Aquadintel te Dinteloord, tel 522777.
Openbare vergaderingen
Commissie Inwonerszaken ma 13 mei
Agendapunten o.a.:

* Wet voorzieningen gehandicapten (Wvg) aanpassing van: verordening voorzieningen gehandicapten, besluit financiële tegemoetkomingen voorzieningen gehandicapten, verstrekkingsboek voorzieningen gehandicapten.
Commissie Grondgebied- en Economische Zaken di 14 mei
* Structuurvisie Plus.

* Stand van zaken masterplan Buiten de Veste.
* Samenwerkingsovereenkomst beschikbaar stellen middelen inzake het plan Simon Luymesstraat te Nieuw-Vossemeer.
* Vaststelling bestemmingsplan Zuid.

* Milieujaarverslag 2001.
Commissie Algemene Zaken: geen vergadering.
Raadsvergadering: do 30 mei.
Deze vergaderingen beginnen om 19.30 uur in de burgerzaal van het stadskantoor (ingang via Westdam 22). In deze openbare vergaderingen mag iedereen, met vooraf verkregen toestemming aan het begin van de vergadering, het woord voeren. Op de gemeentelijke teletekstpagina's van TV-Gazet (pagina 213) wordt de agenda van de raadsvergadering vermeld.
Pagina aangepast op: 13-05-2002 .