Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-05-2002 Persberichten districten Stad Utrecht, 08.30 uur

Verdachte woninginbraak aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 19-jarige Utrechter aangehouden op verdenking van het plegen van een woninginbraak op de Damstraat.

Getuigen zagen drie mannen over daken lopen op de hoek Damstraat/Westplein en alarmeerden de politie. De agenten zagen bij aankomst twee mannen van een afdak afspringen en wegrennen in de richting van de Ceramstraat. Korte tijd later werd een verdachte aangehouden, de ander bleek verdwenen.

De man is meegenomen naar het bureau voor nader verhoor. Tijdens de fouillering van de verdachte werd een mobiele telefoon aangetroffen die het eigendom bleek te zijn van een van de bewoners van de woning waar was ingebroken.

Beroving

UTRECHT Op zondagochtend is een 22-jarige Utrechter op de Vinkerburgerstraat het slachtoffer geworden van een beroving door drie mannen.

De man verklaarde dat hij rond 07.45 uur een portiek werd ingeduwd door de drie mannen. De man werd met zijn rug tegen de muur gezet en werd vervolgens bedreigd met een mes. De mannen eisten geld en vervolgens werd hij beroofd van zijn portemonnee en mobiele telefoon.

Na de beroving liepen de overvallers weg in de richting van het Neude. Daarop alarmeerde de Utrechter de politie. Deze heeft nog in de omgeving gezocht, maar geen verdachten aangetroffen. Het slachtoffer hield geen lichamelijke verwondingen over aan de beroving.

Gestolen auto aangetroffen

UTRECHT In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie in een sloot aan de Vlindersingel een gestolen auto aangetroffen. Omwonenden hadden melding gemaakt van een harde klap. In eerste instantie konden de agenten niet direct een oorzaak van de klap vinden. Uiteindelijk bleek dit de auto te zijn die met vermoedelijk een behoorlijke snelheid op een betonnen duiker in de sloot is gereden. De auto was zwaar beschadigd en bleek op 7 mei gestolen te zijn in Utrecht.

Brandstichting

UTRECHT Op zondagavond ontving de politie om 19.30 uur een melding dat er brand was bij een portiek van een flatwoning aan de Amerikalaan. Hier bleek dat een aantal geparkeerde kinderwagens (zaten geen babys/kinderen in) in brand waren gestoken door onbekenden. Met behulp van de brandblusser kon de brand door de politie worden geblust.

De gehele portiek stond onder de rook en de brandweer heeft met perslucht deze kunnen betreden en een luchtgat geopend om te luchten. Twee personen een man en een jongetje (personalia onbekend) werden naar het ziekenhuis overgebracht wegens ademhalingsproblemen. In totaal bleken zes woningen roetschade te hebben opgelopen en moeten worden schoongemaakt.