Gemeente Den Haag

2002-05-08: Werkzaamheden Kalvermarkt/Bagijnestraat

Op maandag 13 mei 2002 start aannemer TramKom met werkzaamheden langs de tunnelwand van het Souterrain op het kruispunt Kalvermarkt/Bagijnestraat. Deze worden zowel aan de zijde van de Bagijnestraat als aan de zijde van de Bibliotheek uitgevoerd. De werkzaamheden duren tot en met zaterdag 18 mei a.s., onvoorziene omstandigheden daargelaten.

Werkzaamheden
De werkzaamheden vinden plaats langs de tunnelwand, aan zowel de noordzijde aan de kant van de Bagijnestraat als de zuidzijde aan de kant van de Bibliotheek, daar waar de damwanden van de Kalvermarkt overgaan in de diepwanden van Station Spui. Op deze overgang is bij de aanleg van de tunnelwanden een groutkolom aangebracht. Deze kolom wordt nu preventief verlengd. De onderste vloer van Station Spui kan dan gemaakt worden zonder dat extra veel bemaling nodig is.

Verkeer
Het materieel dat voor de werkzaamheden nodig is, wordt op de rijbaan van de Kalvermarkt geplaatst. Het verkeer wordt gedurende deze tijd over de trambaan geleid. De Bagijnestraat blijft gewoon bereikbaar. last update: 8 mei 2002 ;pag.: 12374; auteur: 10;cat.: 17