Gemeente Vianen

Speelterrein Kwartelstraat wordt opgeknapt
Het speelterrein voor de jongere jeugd aan de Kwartelstraat wordt opnieuw ingericht. Het bedrijf Donker uit Tiel begint hiermee in de week van 13/17 mei 2002.
De twee wipkippen en het speelhuisje worden verplaatst. Het duikelrek en de klimboog verdwijnen. Hiervoor in de plaats komen twee nieuwe toestellen: een draaitol en een klimrek. Wat een draaitol is maakt het bijgeplaatste plaatje duidelijk. De keus voor de nieuwe toestellen is gemaakt door de kinderen. De ouders stelden prijs op een gesloten draaitol. Dit in verband met de veiligheid.
Onder de speeltoestellen komen rubber tegels om bij ongelukjes de schade te beperken.
Na overleg met vereniging "De Rails" kan het speelterrein zo'n 50 m² groter worden waardoor het aantrekkelijker wordt voor de spelende kinderen. De speeltoestellen kunnen nu ook wat ruimer worden opgesteld. Het terrein wordt tevens opnieuw bestraat. Naast de verbeteringen aan het speelterrein zelf, vinden in de omgeving ook nog wat aanpassingen plaats. Zo worden er vier bomen gerooid om het doorzicht naar de Brugstraat te verbeteren. De toegang naar het speelterrein wordt verlegd langs het gebouw van `de Rails'. Oorspronkelijk zouden de werkzaamheden worden aangepakt samen met de bouw van een nieuwe tandartsenpraktijk. Nu dat laatste nog op zich laat wachten is het uit oogpunt van veiligheid beter om de herinrichting van het speelterrein naar voren te schuiven. Zodra het werk is afgerond besteden we er weer aandacht aan.