Dienstenbond CNV

CAO Nieuws

Hoe verder met Maetis?

Terugblikkend naar de gestrande CAO-onderhandeling bij uw bedrijf Maetis Arbo en in het licht van de aan u onlangs door de heer J. Nuissel uitgereikte notitie Het Twee Sporenplan van 6 mei jl., waarbij hij de koe bij de horens wil vatten, vragen wij ons af: hoe verder?

De Dienstenbond CNV ondersteunt dat Maetis in de toekomst weer goede bedrijfsresultaten moet gaan neerzetten. Dit kan overigens niet ten koste van de medewerkers gaan. Het niet duidelijk geven van richting en sturing aan het integratieproces van Avios- en DTP-organisaties, het niet benutten van de schaalvoordelen en het niet efficiënt inrichten van de nieuwe organisatie (ook wel mismanagement genoemd) zijn volgens de heer Nuissel de oorzaken geweest van het door Maetis geboekte verlies.

Naar onze mening is het snelwisselende management één van de voornaamste oorzaken van de huidige malaise. Het personeel mag niet het kind van de rekening worden, daarom maakt de Dienstenbond CNV zich sterk voor u. Toch, een applaus heeft twee handen nodig. Of wij iets kunnen bereiken hangt af van uw medewerking. Op dit moment hebben wij iedereen nodig.

Binnenkort willen wij, Dienstenbond CNV, een ledenvergadering houden om deze situatie met u te bespreken. Uw ongeorganiseerde collegas zijn hierbij ook van harte welkom. Onze actie heeft namelijk pas zin als de grote meerderheid van de leden c.q. werknemers hierachter staan.

Hiervoor verzoeken wij u om op het ingesloten formulier aan ons door te geven of u onze actie wel/niet ondersteunt en uw onvoorwaardelijke medewerking zou verlenen. Dat kan per email of via het formulier dat aan u als lid is toegestuurd.

Zijn uw collega's al lid van de Dienstenbond CNV?

Uiteraard is het ook belangrijk dat zoveel mogelijk mensen lid zijn van de Dienstenbond CNV. Immers: hoe meer draagvlak, hoe sterker wij staan en hoe meer wij voor elkaar krijgen aan de onderhandelingstafel. Probeer u uw collega lid te maken. Bespreeek bovenstaande kwestie met uw collega en overtuig hem/haar van het nut van het lidmaatschap van de Dienstenbond. Wij rekenen op uw medewerking.

>> meer informatie over het lidmaatschap

Wanneer u nog vragen heeft, dan kun u contact opnemen met uw bestuurder Ahmed Kansouh. Telefoon: (010) 265 11 11. Email: a.kansouh@cnvdibo.nl.

Rotterdam, 13 mei 2002