Korps: Flevoland, plaats: District Zuid 13-05-2002 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Aanhouding na vechtpartij
ALMERE Bij een ruzie in een café aan het C. Van Eesterenplein zijn twee Almeerders van 40 en 46 jaar slaags met elkaar geraakt. De 46-jarige verwondde de 40-jarige dermate dat hij per ambulance voor behandeling is overgebracht naar het Flevoziekenhuis. De 46-jarige is aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten.

Bedrijfsinbreker aangehouden
ALMERE De politie heeft zondagnacht een 22-jarige Almeerder aangehouden omdat hij verdacht wordt van bedrijfsinbraken die die nacht gepleegd zijn op de Markerkant en in de Stedenwijk. De politie betrapte een tweetal mannen terwijl ze inbraken bij een bedrijf aan het s Hertogenboschplein. De agenten herkenden het duo omdat ze kort daarvoor hun bromfiets nog gecontroleerd hadden. De politie probeerde de mannen aan te houden, maar ze wisten te ontkomen op een bromfiets. Vervolgens is een achtervolging ingezet. Uiteindelijk kon de bromfiets op het Tuinkruidenpad klemgereden worden. De mannen kwamen ten val, renden weg en wisten te ontkomen. Het inbrekersgereedschap gooiden ze van zich af. Dit is in beslag genomen. Kort daarna meldde een van de verdachten, een 22-jarige Almeerder, zich op bij het politiebureau. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Brand clubhuis
ALMERE Zondagnacht heeft het clubgebouw van de Boogschutterij aan de Trekweg vlam gevat. De brand werd ontdekt door surveillerende agenten. De brandweer had het vuur snel brandmeester, maar kon het gebouw niet meer behouden. Het vuur is waarschijnlijk ontstaan door kortsluiting.