Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

webMethods neemt leidende positie in op markt voor integratiesoftware

Bedrijf vergroot marktaandeel tot 31 % volgens onderzoek; Meer dan 20 % van Fortune 500 bedrijven kiezen voor webMethods

Amsterdam - 13 mei 2002 - Friedman, Billings, Ramsey & Co melden vandaag dat webMethods (Nasdaq: WEBM), 31 % heeft veroverd van de licentie-inkomsten die in het kwartaal dat eindigde op 31 maart 2002 door onafhankelijke integratiesoftwareleveranciers werden gegenereerd. Hiermee heeft webMethods een leidende positie verworden op de markt voor integratiesoftware. Het bedrijf rapporteerde licentie-inkomsten van $32,8 miljoen in het afgelopen kwartaal, een toename met 51 % vergeleken met de licentie-inkomsten een half jaar eerder, in september 2001. webMethods heeft nu twee achtereenvolgende kwartalen een groei in licentie-inkomsten gerapporteerd, terwijl de onafhankelijke integratieleveranciers onder de concurrentie hun meest recente kwartalen afsloten met licentie-inkomsten onder het niveau van twee kwartalen geleden.

"Ondanks een moeizame economische situatie, blijven bedrijven integratie een hoge prioriteit geven," zegt Phillip Merrick, bestuursvoorzitter en CEO van webMethods. "Bij de planning van hun technologie-investeringen kiezen bedrijven voor solide producten van leveranciers waarvan ze verwachten dat ze er op de lange termijn nog zijn. Het kwartaal dat in september 2001 afliep vormde een nieuwe grondlijn voor ons, en sinds die tijd heeft webMethods twee achtereenvolgende kwartalen met een sterke omzetgroei en een toename van het marktaandeel met 11% laten zien. webMethods' momentum wordt aangedreven door een combinatie van het succes van onze klanten, onze innovatieve technologie, en onze partnerovereenkomsten met softwareleveranciers en systems integrators."

webMethods heeft wereldwijd meer dan 800 klanten, waaronder meer dan 20 % van de Fortune 500. Onder hen zijn toonaangevende bedrijven zoals Bank of America, DSM, Ford Motor Company, International Paper, Motorola en Wells Fargo & Company. Bovendien is webMethods de enige leverancier van integratiesoftware wiens technologie 'embedded' is in de producten van al deze softwareleveranciers: BroadVision, J.D. Edwards, i2 Technologies, SAP AG en Siebel Systems. Door bestaande investeringen in technologie te koppelen met een toonaangevend integratieplatform, bieden deze partnerovereenkomsten bedrijven een risicoloze aanpak voor het bouwen van een volledig geïntegreerde onderneming.

Over webMethods

webMethods (Nasdaq: WEBM) is een toonaangevende leverancier van integratiesoftware. Het integratieplatform van webMethods stelt klanten in staat om een meetbaar rendement op hun investering te behalen, door een koppeling van bedrijfsprocessen aan enterprise- en legacy-toepassingen, databases en menselijke interactie. Die koppeling kan zowel binnen de grenzen van de eigen onderneming worden gerealiseerd als daarbuiten, met andere bedrijven. Met het integratieplatform van webMethods kunnen klanten kosten besparen, nieuwe bronnen van inkomsten genereren, de banden met hun klanten verstevigen, de efficiëntie van de distributieketen verbeteren en de interne zakelijke processen stroomlijnen.

webMethods is in 1996 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Fairfax, Virginia. Het bedrijf heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa, Azië en de Pacific. webMethods bedient wereldwijd meer dan 800 klanten, waaronder wereldwijde top 2000-bedrijven zoals Philips, Motorola, Dell, DSM en The Ford Motor Company. Strategische partners van webMethods zijn onder andere Cap Gemini Ernst & Young, Accenture, Deloitte Consulting, EDS, KPMG Consulting, AMS, Hewlett-Packard, BMC, Broadvision, i2 Technologies, J.D. Edwards, Microsoft, Oracle, SAP AG en Siebel Systems. Meer informatie is beschikbaar op www.webmethods.com.

Contactpersonen:

Jolanda Prins
webMethods
+31 (0)20 491 97 37
jolanda.prins@webmethods.com

Annemieke van Herk
Footprint Marketing
+31 (0)20 417 71 77
annemieke@footprint.nl