Gemeente Heusden


Brandweer gemeente Heusden zoekt vrijwilligers
Open oefenavond brandweer Drunen, Heusden en Vlijmen

Altijd al brandweerman of -vrouw willen zijn? Dit is uw kans! De vrijwillige brandweer van de gemeente Heusden zoekt mannen en vrouwen van 18 tot 35 jaar die in de gemeente Heusden wonen en werken. Heeft u twee rechter handen en bent u bereid dag en nacht mee uit te rukken voor brandbestrijding en hulpverlening bij ongevallen? Kom dan eens een kijkje nemen op de open avond op maandagavond 13 mei. U bent vanaf 19.30 uur van harte welkom in de kazernes in Drunen, Heusden en Vlijmen.

Maandag avond 13 mei
Op deze avond doen de leden van de brandweer verschillende oefeningen. En de drie posthoofden Adri Maasdam (Drunen), Ger Wolfs (Vlijmen) en Ben van Hooft (Heusden) met hun medewerkers vertellen u graag meer over het werk van de brandweer van de gemeente Heusden.

Wat doet de brandweer?
De brandweer doet meer dan blussen alleen. Zij bieden hulp bij ongevallen met gevaarlijke stoffen en bevrijden mensen die bekneld zitten in hun auto na een ongeluk. Van leden van de vrijwillige brandweer wordt dus nogal wat gevraagd. Zij oefenen veel om te allen tijde voorbereid te zijn op onverwachte gebeurtenissen tijdens een uitruk, maar vooral om het reguliere werk goed uit te voeren als professionals. Daarvoor krijgen zij een gedegen opleiding. (Zowel mensen met een opleiding op LBO-niveau als hogeropgeleiden nemen hieraan deel.) Het komt in veel situaties aan op teamgeest, sportiviteit, verantwoordelijkheidsgevoel en stressbestendigheid.

Spreekt dit u aan? Kom dan maandagavond 13 mei eens vrijblijvend een kijkje nemen.