Politie Midden- en West Brabant

Gezin overvallen in Bergen op Zoom

Datum: 13/5/2002
Auteur: Willem van Hooijdonk

Vanavond zijn omstreeks 19.45 uur de bewoners van een woning aan de Heiningen te Bergen op Zoom overvallen. Het gaat om vermoedelijk vijf daders die na de overval zijn weggereden in een room/ witkleurige auto in de richting van de Holleweg. De omvang van de buit is op dit moment nog niet bekend. Er raakte niemand gewond.

Vanavond rond 19.45 uur werd er aan de woning van een appartement aan de Heiningen te Bergen op Zoom door onbekenden aan de voordeur gebeld. Op dat moment waren moeder en twee dochters thuis. De deur werd door de bewoonster op een kiertje geopend maar door de overvallers verder opengeduwd waarna er vijf mannen, die maskers of bivakmutsen droegen, de woning binnenkwamen. De overvaller die als leider van de groep optrad droeg in zijn broeksband een vuurwapen. De daders eisten van de bewoonster geld en hebben onder meer een slaapkamer en enkele kasten doorzocht. Hierna zijn ze weggegaan. Op dit moment is de omvang van de buit nog niet duidelijk. De daders zijn weggereden in een witkleurige auto. De overvaller die als eerste aan de voordeur stond had een Noord Afrikaans uiterlijk. Hij had zwart stekelhaar en droeg een lichtbruine trui en een spijkerbroek.

De politie roept getuigen op contact op te nemen via het landelijk telefoonnummer 0900-8844 met het team Bergen op Zoom Zuid.