Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 13-05-2002 2e Persbericht 13 mei 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Politie veegt Stationsplein schoon
Bij een vechtpartij op het Stationsplein is zondagmorgen om 04.55 uur een 21-jarige inwoner van Eindhoven, onder hevig verzet, als verdacht van mishandeling, aangehouden. Tijdens deze aanhouding keerde de hele groep, van ongeveer 200 mensen zich tegen de politie. Nadat er versterking was gekomen kon de zaak weer wat gesust worden. Verschillende mensen waren in het bezit van flessen die echter door aanwezig horecapersoneel werden afgepakt. Toen om 05.10 uur een 23-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats werd aangehouden, als verdacht van mishandeling , sloeg opnieuw de vlam in de pan en zag de politie zich genoodzaakt om, in linie en met behulp van honden, het Stationsplein schoon te vegen. Nadat een groep mensen die niets met de zaak te maken probeerden met de politie in gevecht te raken werd het plein opnieuw schoongeveegd. Hierbij zijn verschillende raddraaiers in aanraking gekomen met de wapenstok en is men door de honden gebeten.

Eindhoven: Diefstal personenauto
Tussen zondagavond 21.15 uur en maandagmorgen 08.15 uur is er vanaf de Aida een personenauto, merk Volkswagen, type Gold, kleur grijs, voorzien van het kenteken 47-HX-GF, weggenomen.

Eindhoven: Alarmpistool en bivakmuts aangetroffen Op een parkeerplaats aan de Antoon Coolenlaan is maandag rond 15.00 uur een 30-jarige Eindhovenaar aangehouden. In de auto van de verdachte werden tijdens een algemene controle een alarmpistool en een bivakmuts aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte met gestolen fiets aangehouden Op het politiebureau aan de Aalsterweg is maandag rond 16.00 uur een 44-jarige verdachte Eindhovenaar aangehouden. De verdachte kwam met een gestolen fiets naar het bureau. De eigenaar van de fiets, die aangifte kwam doen op het politiebureau, zag zijn weggenomen fiets staan en meldde dit. De verdachte zal voor verder onderzoek verhoord worden.

Bakel: Brand in bejaardentehuis
In een bejaardentehuis in Bakel is maandag rond 17.15 uur brand ontstaan. De brandweer bluste de brand. Er ontstond een enorme rookontwikkeling. De oorzaak was een pan die droog op het vuur stond in één van de kamers van een bewoner. Niemand raakte gewond.

Best: Inbraak in woning
In een woning aan de Salderes is maandag tussen 14.10 en 14.35 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een raam aan de achterkant van de woning open te breken. Uit de woning werden een laptop, een spelcomputer, een afstandsbediening, videobanden en cds gestolen.

Geldrop: Brand in woning
In een woning aan de Hulst is maandag rond 13.00 uur brand ontstaan. De weg werd tijdelijk afgesloten voor het doorgaande verkeer, zodat de brandweer het vuur kon doven. De brand is vermoedelijk ontstaan doordat een boeiboord van het dak met een brander schoon werd gemaakt. Het dak van de woning is geheel uitgebrand. Ook ontstond brandschade aan het dak van de buren.

Son: Insluiper neemt spullen weg
Uit een bedrijf aan de 5000 zijn maandag tussen 14.00 en 14.15 uur een laptop, een tas, een muis, twee adaptors en een GSM gestolen. Vermoedelijk zijn de spullen door een insluiper meegenomen.

Valkenswaard: Diesel gestolen
Uit een vrachtauto die geparkeerd stond aan de Barentszstraat is tussen vrijdagmiddag en maandagochtend 50 liter diesel gestolen. De tank van de vrachtauto was niet afgesloten.