Gemeente 's-Hertogenbosch


---

Gemeente daagt jongeren uit!

wo 08 mei 2002

Duke Town Cartel laat zien wat mogelijk is met doe-geld

De gemeente daagt jongeren in s-Hertogenbosch en Rosmalen uit om initiatieven te ontplooien, die voor hen zelf en hun omgeving een positieve betekenis hebben. Voorbeelden hiervan zijn de organisatie van een sportevenement of een festival. Om deze initiatieven ook daadwerkelijk uit te kunnen voeren, heeft de gemeente doe-geld in het leven geroepen. Jongeren kunnen hierdoor werken aan iets leuks, wat bovendien ook erg leerzaam is.

Om voor doe-geld in aanmerking te komen, moeten jongeren een initiatief indienen bij de jongerencontactambtenaar van de gemeente. Deze stelt samen met de jongeren een plan van aanpak op en legt dit plan voor aan de doe-geld jury, die door het college is benoemd. De doe-geld jury beoordeelt het plan en beslist binnen één maand of het initiatief in aanmerking komt voor doe-geld. Hierna kunnen de jongeren meteen aan de slag. Per initiatief stelt de gemeente maximaal 3.000,- beschikbaar, met een maximum van tien initiatieven per jaar.

Eerste initiatief

Op zondag 12 mei aanstaande vindt er in het kader van het doe-geld in de W2 het festival Hip-Hop Non Stop plaats. Leden van het organiserende Duke Town Cartel uit Den Bosch zijn de eerste doe-geld initiatiefnemers. Wethouder Bart Eigeman, van onder meer intergraal jeugdbeleid, maakt tussen de diverse rapacts, graffiti en breakdance-optredens door gebruik van de gelegenheid om het doe-geld concept kort toe te lichten. Voor diegenen die interesse hebben is er de mogelijkheid om op deze zondag vanaf 14.30 uur een kijkje te komen nemen!