Politie Rotterdam-Rijnmond

Bijgewerkt: 12-05-02 22:14
Avonduitgave zondag 12 mei

AMSTELCUP-FINALE AJAX - FC UTRECHT GOED VERLOPEN (stand van zaken 21.30 uur) (12 mei 2002)
De Amstel Cup-finale tussen Ajax en FC Utrecht, die zondagavond in het Feyenoordstadion werd gespeeld, is, op een aantal kleine incidenten na, goed verlopen. De politie Rotterdam-Rijnmond is tevreden over de strakke en scherpe maatregelen die zijn genomen om deze bekerfinale een veilig en sportief verloop te geven. Ook de supportersscheiding tussen de aanhangers van beide verenigingen, ten aanzien van vervoer en indeling stadion, is succesvol verlopen.
In het centrum van Rotterdam is het 's middags erg rustig geweest. Er heeft zich niets noemenswaardigs voorgedaan.
In het stadion waren ongeveer 9000 supporters van Ajax, die met trein en bus in een combi-regeling zijn vervoerd. Daarnaast waren er 15.000 aanhangers van FC Utrecht, zij maakten gebruik van een buscombiregeling. Als gevolg hiervan heeft de supportersscheiding goed gefunctioneerd. Er hebben zich tussen de rivaliserende supportersgroepen, ook tijdens de wedstrijd, geen incidenten voorgedaan.
Door de politiemaatregelen en het strakke beleid werden er in de middag- en vroege avonduren in totaal 12 arrestanten gemaakt, zij worden verdacht van belediging, wildplassen, dronkenschap, vernieling, mishandeling en voor het bezit en afsteken van vuurwerk. Daarnaast is er vlak voor het begin van de wedstrijd, in het kader van het vooraf bepaalde beleid, een bus met vijftien Ajax-supporters teruggestuurd naar Amsterdam omdat ze zich hadden misdragen en als groep een gevaar vormde voor de openbare orde.
Na de uitreiking van de beker en de huldiging verlieten de toeschouwers van Ajax en FC Utrecht het stadion. Zij verlieten op ordelijke wijze Rotterdam, zoals ze waren gekomen, met bus- en treinvervoer.

TWAALFJARIGE JONGEN VERONGELUKT (12 mei 2002)
BARENDRECHT - Zondagmorgen rond het middaguur kwam een 12-jarige jongen uit Barendrecht op de Ziedewijdsebaan om het leven, toen de auto waarin hij mee reed door nog onbekende oorzaak tegen een boom belandde. De bestuurder, een 19-jarige broer van het slachtoffer, verloor in de bocht ter hoogte van de Punter de macht over het stuur. Vervolgens kwam de auto via de middenberm in tegenovergestelde richting tegen een boom tot stilstand. Het slachtoffer werd uit de auto geslingerd en overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Zijn broer liep lichte verwondingen op. Hij werd werd aangehouden en tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

MEISJE VAN VERDRINKINGSDOOD GERED (12 mei 2002) SCHIEDAM - Zondagmiddag rond twaalf uur werd een vijfjarig meisje ternauwernood van de verdrinkingsdood uit een sloot langs de Parkweg gered. Het meisje was met haar ouders aanwezig bij een snelwandelwedstrijd die in en om het Prinses Beatrixpark plaatsvond. Het meisje, van Belgische afkomst, kwam op nog onbekende wijze terecht in een sloot langs het voetpad van de Parkweg. Een oplettende politiemedewerker zag op een gegeven moment een handje boven het water uit komen. Hij sprong direct in de sloot en wist het meisje uit het water te halen. De inmiddels gewaarschuwde moeder werd samen met het meisje overgebracht naar het Holyziekenhuis in Vlaardingen, waar het meisje ter observatie werd opgenomen.

Ochtenduitgave zondag 12 mei 2002