Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 12-05-2002
Persberichten district Maastricht (HP 16.10 uur) Zondag 12 mei 2002

Maastricht, winkeldiefstal:
Zaterdag 11 mei 2002 heeft in een drogisterij gevestigd in het centrum te Maastricht een kapitale winkeldiefstal plaatsgevonden. Personeel van de drogisterij bemerkte zaterdagmiddag dat er plotseling wel erg veel cosmetica-artikelen uit de rekken in de winkel verdwenen waren. Een goede verkoop voor moederdag was wel verwacht maar in een zon kort tijdsbestek in die grootte viel op. Bij een controle bleek dat voor ruim 5000 euro aan lip-sticks, mascararollen en nog andere make-up artikelen verdwenen waren die aan de kassa niet ter betaling werden aangeboden. Geschat wordt dat dit ruim 400 artikelen moet hebben bedragen. De dieven moeten bij de diefstal gebruik gemaakt hebben van een geprepareerde tas omdat de winkel uitgebreid is voorzien van beveiligingsmiddelen. De eigenaar van de drogisterij heeft van de diefstal bij de politie aangifte gedaan.

Maastricht rijden onder invloed:
Een 38 jarige inwoner van Maastricht is zaterdagavond 11 mei 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden in een personenauto onder invloed van alcoholhoudende drank.
Bij een routinecontrole op de Terblijterweg te Maastricht omstreeks 20.30 uur bleek dat de bestuurder van de auto naar drank rook. Het alcoholgebruik werd nog eens bevestigd door een alcoholblaastest. Hij werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. De uitslag van deze analyse wees een alcoholpromillage aan tussen 0.8 en 0.9 promille. Tegen de inwoner van Maastricht werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 4 uur in zij bezit.

Ook tegen een 39 jarige automobilist uit het Belgische Hees werd zondagmorgen 12 mei 2002 proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed. Hij werd omstreeks 02.00 uur op de Quirinaalhof te Maastricht door de politie gecontroleerd waarbij een alcohollucht bij hem werd waargenomen. De alcoholblaastest bevestigde het alcoholgebruik nogmaals. Aan het politiebureau gaf de uitslag van de ademanalyse een alcoholpromillage aan tussen 1.0. en 1.1 promille. Tegen de inwoner van Hees werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 4 uur in zijn bezit.

Maastricht, woninginbraak:
Zaterdag 11 mei 2002 heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Oude Molenweg te Maastricht. Een getuige zag omstreeks 18.30 uur een onbekende man via een zolderraam een woning aan de Oude Molenweg naar binnen klimmen. De getuige waarschuwde onmiddellijk de politie. In de tussentijd was de oppas van de betreffende woning binnengegaan en bemerkte dat er iemand op de eerste etage in de woning was. Ook deze getuige waarschuwde de politie. Nog voor de komst van de politie nam de inbreker via de voordeur de benen en bleef onbekend. Dezelfde avond vond in een woning op de Eikenhoven te Maastricht ook een inbraak plaats. Hier kwam de dader de woning binnen na een klauterpartij over het dak en het naar binnen klimmen via een raam op de eerste etage. Terwijl de bewoners elders in de woning waren ontvreemdde de dief vanaf een slaapkamer diverse juwelen. De klauterpartij van de dief werd gezien door een buurtbewoner die de politie waarschuwde. Echter ook hier was de dief weer vertrokken voor de komst van de politie. Het signalement van beide inbrekers vertoont een aantal overeenkomsten en de politie sluit dan ook niet uit dat het een persoon betreft.